turisme de luxe, Mallorca, Illes Balears

Aconseguir que Mallorca sigui una referència en el sector mundial del turisme de luxe és el propòsit de la I Jornada sobre Turisme de Luxe, organitzada per la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM).

turisme de luxe, Mallorca, Illes Balears

La trobada, celebrada el 15 d’abril a l’hotel Meliá de Mar, Mallorca no és un més entre els que es proposen captar aquests codiciats turistes, sinó que suposa el tret de sortida d’una estratègia diferenciada que permeti dissenyar un full de ruta que involucri empresaris i administracions. I és que les xifres són contundents. Segons va exposar la gerent de la FEHM, Inmaculada de Benito, la planta hotelera de cinc estrelles es compon a Mallorca de 6.000 places, que aconsegueixen uns ingressos anuals de 300 milions d’euros i generen 70 milions en recaptació d’impostos.

turisme de luxe, Mallorca, Illes BalearsEl turisme de luxe és a més una de les claus per allargar la temporada turística. Mallorca ofereix enclavaments suficients per atraure aquest sector, com la Serra de Tramuntana de Mallorca, Formentor, el Torrent de Pareis o les Coves del Drach. No obstant això, les eines publicitàries tradicionals s’han demostrat insuficients. Mallorca no ocupa un lloc propi en la ment del consumidor de luxe, a l’estil d’un destí exclusiu com el Principat de Mònaco, una experiència que va ser relatada en les jornades de la FEHM. “L’objectiu que es persegueix és crear un vincle emocional amb els turistes, per la qual cosa és imprescindible contactar amb el ‘target’ i transmetre el valor de la destinació”, afirma Michel Bouquier, del Departament de Finances i Economia del Principat.
turismo-de-lujo-en-mallorca-3
A la I Jornada sobre Turisme de Luxe han participat agents vinculats al sector turístic i econòmic de l’illa. Va ser inaugurada per la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom; el director general de Turisme, Jaime Martínez, i el vicepresident de la FEHM, Joan Massanet. Va comptar amb dues taules rodones, en què van participar com a ponents representants de les principals associacions i organismes sectorials.

Van tancar la jornada el gerent de l’Agència Balear de Turisme, Marcial Rodríguez, i la gerent de la FEHM, Inmaculada de Benito.

turisme de luxe, Mallorca, Illes Balears, golf