Ca de ConillsOrigen
És, de les races de cans de les nostres Illes, la més desconeguda pels amants d’aquests animals. De les dades existents, sembla que és una població local molt antiga, integrada dins el grup de cans mediterranis d’origen faraònic, seleccionada funcionalment per la caça del conill.

Ca de ConillsCaracterístiques  

Degut principalment a la manca d’un prototipus definit per aquesta agrupació, existeix molta variació morfològica, ja que la selecció s’ha fet fonamentalment segons les necessitats del caçador.

La majoria d’exemplars són de grandària mitjana–petita, malgrat es troben també animals més grans i alts. Ca de Conills

Disposen d’una bona dentadura i la seva mossegada és en tisora. Les orelles són mòbils, dretes i cap endavant en situació d’atenció i cap enrera o plegades en repòs. El cos és més llarg que no alt, aspecte aquest més notori en els animals petits que, principalment per la curtesa de les cames, manifesten una clara desproporció d’altària.

La pell és gruixada i el pèl, varia de curt (2 cm) i fi a aspre i de mitja llargària. El color de capa més freqüent és el vermell-taronja clapat de blanc.

Ca de Conills

El Ca de conills és, en general, d’aspecte molt rústic, àgil i veloç i té un gran instint natural per cercar els conills, ajudant-se de l’olfacte, la vista i l’oïda.

El nombre d’animals tipificats com a d’aquesta població no està ben definit, degut a la seva variabilitat, però no és molt nombrós, per la qual cosa la primera feina a fer, abans que el mestissatge que s’ha iniciat faci més mal, és elaborar el prototipus racial, al efectes de tenir un camí obert no sols a la selecció funcional, la caça de conills, que s’ha de seguir i potenciar, sinó també al de la normalització morfològica, necessària en tota raça.