A Mallorca s’elaboren torrons de forma artesanal i exclusiva, com ara el tambor d’ametlla. Aquest torró, també anomenat “torró d’ametlla”, té una recepta que ha passat de generació en generació, convertint-lo en un dels productes més representatius de la rebosteria mallorquina.
El tambor d’ametlla és un torró de consistència dura, prim, de color un poc més fosc que la mel.

El nom “Tambor d’Ametlla” fa referència a la forma del torró, que s’elabora en forma de tambor, donant un toc característic i visualment atractiu.
El seu principal ingredient és l’ametlla, un fruit molt cultivat a Mallorca, que li dóna el sabor distintiu i la textura cruixent.
Ingredients per a elaborar el tambor d’ametlla:
• 1 kg d’ametlles mallorquines, senceres, crues i pelades (opcionalment poden ser amb pell)
• 1 kg de sucre
• 1 llimona sencera
• 5 cullerades soperes d’aigua
• Un raig d’oli

Preparació
Aquest torró artesà és molt fàcil de preparar, s’elabora barrejant les ametlles crues i pelades amb el sucre i l’aigua, remenant al foc contínuament fins que el sucre es fon i s’uneix a les ametlles.
La barreja obtinguda s’estén en calent formant una placa de mig centímetre, per aconseguir una superfície més llisa empenyem la massa amb mitja llimona.
Abans que es refredi es talla en trossos.
Aquest torró no és només un regal deliciós, sinó que també representa un tros de la cultura i les tradicions de Mallorca. De vegades especials, especialment durant les festivitats nadalenques, el Tambor d’Ametlla és molt sol·licitat per locals i turistes, que gaudeixen del seu sabor únic i la seva història vinculada a l’illa.
Si alguna vegada tens l’oportunitat de tastar-ho, no dubtis a fer-ho! és una joia de la rebosteria mallorquina.