A les Balears s’elaboren torrons de forma artesanal i exclusiva, com ara el tambor d’ametlla. El tambor d’ametlla és un torró de consistència dura, prim, de color un poc més fosc que la mel.

tambor-ametlla_3

 

 

 

 

Ingredients tambor d’ametlla:

• 1 kg d’ametlles mallorquines, senceres, crues i pelades

• 1 kg de sucre

• 1 llimona sencera

• 5 cullerades soperes d’aigua

• un raig d’oli

tambor-ametlla_5

 

 

 

 

Preparació

Aquest torró artesà és molt fàcil de preparar, s’elabora barrejant les ametlles crues i pelades amb el sucre i l’aigua, remenant al foc contínuament fins que el sucre es fon i s’uneix a les ametlles.

tambor-ametlla_6

 

 

La barreja obtinguda s’estén en calent formant una placa de mig centímetre, per aconseguir una superfície més llisa empenyem la massa amb mitja llimona.

 

 

Abans que es refredi es talla en trossos.

tambor-ametlla_4