L’Arròs Brut mallorquí és un plat típic de Mallorca, molt demanat per residents i visitants de l’illa, és un arròs caldós i es pren com a primer plat.
No us perdeu detall de la preparació de l’Arròs Brut mallorquí i bon profit.
Ingredients per a 2 persones:
• 300 grs. pollastre
• 300 grs. costella de porc
• 1 ceba
• 1 tomàtiga de ramallet
• 1 gra d’all
• Safrà
• 1/4 culleradeta “quatre espècies” Crespí
• Pebre bo negre
• 1 tassa d’arròs per persona
• 2 litres aigua
• 100 grams de pèsols
• 100 grams de mongetes tendres
• 1 pebre verd o rabanets (per a l’acompanyament)
Opcional: Rovellons, carxofa, cargols, etc.
Elaboració:
En una olla profunda i ampla (millor si és de fang), afegim oli d’oliva i cuinem la carn trossejada a foc mitjà durant uns minuts, quan la carn comenci a daurar-se, la sofregim juntament amb la ceba en trossos petits i la tomàtiga pelada i trossejada, en l’últim moment, afegim el gra d’all esclafat i ho ofeguem un parell de minuts.
Un cop ho tinguem tot ofegat i abans que es cremi la ceba, aboquem l’aigua i afegim una mica de quatre espècies, una mica de sal i el pebre bo negre i deixarem fer el brou durant una mitja hora a foc mitjà.
Afegim al brou els pèsols, les mongetes tendres trossejades i el safrà.
Passats 5 minuts tirem l’arròs. Si ho desitgem i és la temporada, podem afegir “esclata-sangs” (Rovellons) trossejats al brou o carxofa.
Deixem cuinar l’arròs. Durant la cocció de l’arròs comprovarem que l’aigua sigui suficient perquè l’arròs sigui caldós i en el cas que s’evapori massa aigua afegirem una mica.
Quan l’arròs estigui llest, emplatem en un plat fons acompanyat d’uns rabanets o un pebre verd a tires.
Bon profit.