Palma de Mallorca atorga cada vegada més importància als seus parcs urbans. En els darrers vint anys, el municipi ha habilitat nous entorns d’aquest tipus i embellit o ampliat els que ja estaven en funcionament.
El Parc de Sa Riera és el de majors dimensions, 120.000 metres quadrats, i l’últim a ser inaugurat, l’any 2004.
Però la ciutat compta també amb parcs històrics, com el de Sa Feixina, inaugurat el 1935 i reformat per última vegada el 1991, amb un itinerari que connecta el centre de la ciutat i el port.
El 1983 es va inaugurar el Parc de la Mar, potser un dels més coneguts pels turistes. Des de 1994 posseeix un llac d’aigua salada, la funció és reflectir la Catedral, recuperant així la imatge que oferia la basílica quan la mar arribava fins als seus peus, abans de la construcció de l’autopista de l’aeroport.
El parc Krekovic, al Polígon de Llevant, es va inaugurar el 1990 en honor al pintor croat Kristian Krekovic ( 1901-1985 ), que va viure a Mallorca durant vint anys. Amb 40.204 metres quadrats de superfície distribuïts en sis illetes, ofereix una imatge més austera que els altres tres, sense massa elements lúdics o arquitectònics que distreguin al passejant del contacte amb la natura. Conté el Museu Krekovic, on s’exposa la col·lecció permanent del pintor.
Els parcs urbans són un reflex de la història recent. És el cas del parc de Sa Feixina, que des de 1948 exhibeix el monòlit dedicat als caiguts en el creuer Balears durant la guerra civil. Aquest parc disposa també d’un important jardí botànic i d’un original rellotge de sol amb forma de piràmide.
Però potser és el Parc de Sa Riera el millor equipat per respondre a les demandes dels ciutadans. El recinte ofereix als seus visitants un ampli ventall de serveis, des d’un aparcament subterrani amb 335 places fins a dos cafeteries, un castell infantil i una zona esportiva amb camps de futbol, bàsquet i voleibol. També disposa de màquines per a exercicis de gimnàstica, una pista de monopatí, un amfiteatre i, per descomptat, àmplies zones per al passeig.
El Parc de la Mar, amb la seva privilegiada orientació a la badia, s’insereix en una ruta que enllaça el barri antic amb el Passeig del Born, en un dels entorns més bells de la ciutat marítima. En un dels seus extrems, aquest parc acull l’únic vestigi de l’originària muralla àrab que conserva la capital mallorquina.