Mallorca, destí culturalÉs possible que fins i tot hi hagi qui es sorprengui en descobrir que Mallorca és molt més que una destinació de sol i platja. Encara que últimament sembli haver-se convertit en l’ingredient de moda, la cultura ha tingut des de sempre un pes fonamental en la història i evolució de l’illa. A Mallorca es pot trobar una oferta cultural molt àmplia i variada.


Mallorca, destí cultural. Catedral de Mallorca. La Seu.
Per a aquells amants del patrimoni històric, el centre de Palma els ofereix joietes arquitectòniques capaces de fer viatjar en el temps a aquells que les visiten: la catedral de Palma – (Segle XIII), el Palau de l’Almudaina (segle XIII), els banys àrabs (segle X – XII), la Llonja (segle XV), el Castell de Bellver (siglo XIV), etc., són tan sols alguns exemples.

Mallorca, destí cultural

 

Ocupa un lloc cada vegada més rellevant a l’esfera cultural de l’illa la producció artística contemporània, veient-se, tot i que tímidament, com van sorgint iniciatives que possibiliten la creació de noves obres d’art que fonamenten el patrimoni del demà. Calvià s’ha convertit en un dels municipis pioners en la promoció i difusió de l’art urbà amb el projecte “BetArt” que compta ja amb diverses edicions, gestionat en aquest cas per l’Ajuntament de la localitat, en el qual es fa una crida a comissaris i artistes urbans perquè presentin els seus projectes d’intervenció artística.

I és que l’art en l’espai públic està més present del que ens donem habitualment compte; n’hi ha prou amb fer una passejada per Palma per adonar-se’n del gran nombre d’escultures que poblen els carrers i places, i pot trobar obres d’autors tan famosos com Alexander Calder o Joan Miró (ambdues als Jardins de s’Hort del Rei), sent, i mai millor dit, un regal artístic a l’abast de tots i totes.

Mallorca, destí cultural. Art urbà