Esclata-sangs amb salsaA la tardor no pot faltar a la nostra gastronomia “l’esclata-sang”, bolet catalogat com excel·lent al forn, a la brasa o a la graella, també és un magnífic complement dels guisats de carn, guisats de caça (perdiu, conill o llebre) i molt bo en guisat amb patates i xoriço.

 

Esclata-sangs amb salsa

 

Ingredients:

• 1/2 k. de esclata-sangs
(Lactarius deliciosus, L. sanguifluus)
• 2 Cabeses d’all
• 2 Pebres de cirereta
• 1 tassó petit de vi blanc
• 1 tassó petit d’oli
• 1 tassó petit d’aigua
• 1 cullerada de farina
• Juliverd

 

 

Esclata-sangs amb salsa

Elaboració

Posar l’oli a escalfar en una cassola de fang i afegir l’all ben picat. Ofegar fins a veure l’all gairebé daurat. Incorporar els esclata-sangs nets i trossejats, i ofegar-los durant uns 5 minuts.

 

Afegir-hi la farina i remoure,  incorporar el vi blanc i l’aigua, i remoure. Afegir els pebres, si agrada, i deixar bullir durant altres 5 minuts més.

Posar a punt de sal i empolvorar el julivert picat. Servir calent. 

 

Esclata-sangs amb salsa