L’anfós a la mallorquina, plat que degut al refinament de l’anfós es converteix en un plat digne d’un rei. Irresistible.
Ingredients per a 4 persones:
• 1 anfós de 2,5 a 3 kg
• 4 o 5 patates grosses
• 100 g de bledes
• 100 g d’espinacs
• 1 domàtiga
• panses i pinyons
• 1 ceba tendra
• 1 porro
• 50 g de galeta picada
• 1 cullerada de prebe vermell dolç
• sal i pebre blanc
• julivert
• oli d’oliva
Preparació de l’Anfós a la mallorquina
Peleu les patates i talleu-les a rodanxes. Després, unteu una safata amb oli, disposeu-hi una base de patates i col·loqueu-hi les supremes d’anfós, prèviament salpebrades. A part, netegeu els espinacs, les bledes, els porros i la ceba tendra.
Talleu-ho tot finament i mescleu-ho. Afegiu-hi el julivert picat, les panses, els pinyons, el prebe vermell i els alls picats.
Un cop barrejades les verdures, salpebreu-les i cobriu el peix. Poseu-hi la domàtiga, tallada a rodanxes, a sobre, espolseu-hi una mica de galeta picada, amaniu-ho amb un raig d’oli i poseu-ho a coure al forn a una temperatura de 170º, de 10 a 15 minuts.
Un cop cuit ja ho podeu servir.