fotos_ruta_cala-piSon Verí Nou (Llucmajor) – Cap Enderrocat – Camí de Sa Torre – Llucmajor – Camí de Son Marrano – Capocorb (Talaiots) – Cala Pi – Cap Blanc – Son Verí.  

Km:   81 Dificultat:   Baixa Temps aprox.: 3:30 h.

Cicloturisme a Mallorca: Cala Pi - Cap Enderrocat

 

Punts d’interès:

• Cap Enderrocat
• Camí de Sa Torre
• Poblat talaiòtic Capocorb
• Cala Pi

Descarregar GPS/GPX

 

 


DESCRIPCIÓ
Cicloturisme a Mallorca: Cala Pi (Llucmajor) - Cap EnderrocatRuta molt assequible, amb escàs desnivell, transcorre pràcticament en la seva totalitat en el terme municipal de Llucmajor, on s’ha desenvolupat la xarxa de carreteres cicloturistes més densa de tota l’illa de Mallorca.

Cicloturisme a Mallorca: Cala Pi (Llucmajor) - Cap Enderrocat

A més de la ruta descrita, de caràcter circular, existeixen ramificacions que ens permeten allargar o escurçar el  recorregut segons els nostres desigs: Camí des Palmer,  Camí de S’Aguila, Camí de Sa Caseta, etc.

La ruta parteix de la zona de Son Verí Nou, a un km. escàs del parc aquàtic Aqualand.

Prenem la MA-6014, si bé a la rotonda seguim recte, fins al final d’un carrer sense sortida, a les immediateses del Cap Enderrocat on s’alça la Fortalesa, a una extensa zona d’origen calcari, que ha estat catalogada com a Zona d’Especial Protecció per a les Aus, a causa de l’abundància de colònies de les mateixes.

De tornada a la MA-6014 girarem a l’esquerra al Camí de Sa Torre, on podrem contemplar un bonic temple d’estil neogótic de planta octogonal dedicat a la Verge del Pilar.

Seguim fins a Llucmajor on podem realitzar una visita al centre urbà, amb innombrables monuments d’interès. Parada obligada al poblat talaiòtic de Capocorb Vell, declarat Monument Històric-Artístic Nacional des de l’any 1931. Aquí podem aprofitar per reposar forces al bar que hi ha l’entrada. A escassa distància, tenim la desviació que ens portarà a Cala Pi, on s’aixeca una torre de defensa, erigida el 1659 sobre un dels penyals que tanquen la cala. Entre els penya-segats es troba la petita platja de Cala Beltràn, on segons explica la llegenda va desembarcar el segle XVI el temible pirata Barbaroja. De tornada, per la MA-6014, passarem a prop del Cap Blanc, des d’on tindrem una privilegiada vista dels penya-segats, arribant al nostre punt de partida.

Cicloturisme a Mallorca: Cala Pi (Llucmajor) - Cap Enderrocat

{iframe}http://www.everytrail.com/iframe2.php?trip_id=475458&width=540&height=400{/iframe}