Palma de Mallorca, una ciutat asomada a la seva badia, Club de MarLa badia de Palma ofereix una de les imatges més característiques i conegudes de Mallorca. La seva extensió abarquen tres municipis –Palma, Llucmajor i Calvià– i la converteix en una de les majors del Mediterrani..

 

Palma de Mallorca, una ciutat asomada a la seva badia, Club de Mar

 

 

Reuneix les principals zones turístiques de l’illa,com la Platja de Palma, Magalluf, Palmanova i Santa Ponça, que per si soles aglutinen una part important de l’oferta hotelera i comercial. I per descomptat Palma, la capital balear, el port és un dels més importants de la Mediterrània.

El 2011 els cinc ports d’interès general de Balears van rebre 1,6 milions de turistes de creuer i 745 escales de vaixells, i la major part d’aquest trànsit el va absorbir la capital mallorquina. Posseeix quatre zones diferenciades -molls comercials, moll de Ponent, dàrsenes esportives i el dic de l’Oest -i la Marina, que cada any celebra dos dels principals esdeveniments esportius del seu àmbit: la Copa del Rei de vela i el Trofeu Reina Sofia. Sobre el dic de l’Oest es projecta una ampliació que permetrà millorar notablement les instal·lacions.

Palma de Mallorca, una ciutat asomada a la seva badia, Club de Mar

 

El Passeig Marítim recorre la badia mallorquina en el seu tram urbà. Guanyat al mar en els anys 60, té una longitud de 5,5 quilòmetres i està dedicat a l’enginyer mallorquí Gabriel Roca, el seu principal impulsor. En el seu recorregut compta amb més de 700 palmeres. La catedral, d’estil gòtic, treu el cap a la badia i la seva construcció es va iniciar en 1229, després de la conquesta de Mallorca per la Corona d’Aragó.

Un altre dels perfils característics del passeig és el dels antics molins de vent de la marinera barriada d’Es Jonquet, avui reconvertits en bars i discoteques.

La badia de Palma limita a l’oest amb Cala Figuera i l’est amb Cap Blanc, i inclou la petita badia d’Illetes, coberta de bells pinars. És la primera imatge que reben els turistes que arriben a l’illa per mar. Posseeix un dels carrils bici més complets de Mallorca, que en els seus 13 quilòmetres permet recórrer els diferents districtes fins a arribar a s’Arenal.

Palma de Mallorca, una ciutat asomada a la seva badia, Club de Mar