La Calobra (Coll de Ca Els Reis)                                       

Km: 26 Dificultat: Alta Temps aprox.: 1.30 h.               

Punts d’interès:  Sa Calobra i Torrent de Pareis.

 


DESCRIPCIÓ

Si desitgem afegir bellesa i duresa a l’etapa del Puig Major, no hem de deixar de passar l’oportunitat per baixar fins a La Calobra a través d’una carretera sinuosa i amb uns percentatges considerables, amb una mitja del 8,80%, ja que s’ascendeixen 880 metres en 10 kms. La desviació des de la MA-10 està perfectament senyalitzat.

 

Prenem la MA-2141 i iniciem una curta però exigent pujada cap al Coll de Ca Els Reis pel seu vessant curt (3 kms.). Des del Coll iniciem la baixada per la carretera sinuosa esculpida a les roques. Tal és així, que a poc d’iniciar la baixada prendrem la corba de 360º coneguda per “El nudo de La Corbata”, des d’on gaudirem ja d’unes espectaculars vistes del mar primer i del Puig Major després. 

A l’arribada a la Sa Calobra és obligada també la visita al Torrent de Pareis, final també d’una de les excursions de senderisme més belles de Mallorca. La pujada és més suau al principi, però a mesura que la vegetació mediterrània comença a desaparèixer, els percentatges van augmentant, sent els 4 últims kms. molt durs, amb trams superiors al 13% i percentatge mig del 10%.

No recomanem realitzar l’ascensió a la tarda dels mesos d’estiu, ja que la seva orientació i la falta d’ombres en la majoria de la pujada, la fa, si cap, encara més dura.

Descarregar GPS/GPX

{iframe}http://www.everytrail.com/iframe2.php?trip_id=348435&width=540&height=400{/iframe}