Ruta: 4 fascinants galeries d'art contemporani a Palma. Horrach Moya GIRBENT

Palma compta amb un gran nombre d’interessants galeries, el que porta a Sotheby’s a afirmar que “Mallorca s’està convertint ràpidament en un dels centres d’art més importants d’Europa”. Hem seleccionat les que considerem més atractives, per la seva història, la rellevància dels seus artistes, la cura en les seves propostes i la bellesa o originalitat dels seus espais.

Ruta: 4 fascinants galeries d'art contemporani a Palma. KANJO TAKE

Comencem el recorregut al carrer Catalunya, on Horrach Moya selecciona art contemporani i conceptual, conreant el gust pel “art més actual” en un interessant espai minimalista.

Seguim fins a la plaça Porta de Santa Catalina, davant del museu Es Baluard, allà Maribel i Alejandra Bordoy van crear fa deu anys ABA ART LAB, espai inundat de bellíssima llum del que els artistes s’apoderen per generar project rooms, i crear obres específiques pensades per ell. Les germanes Bordoy són curadores d’art contemporani destinat a clients privats i empreses, “dedicant un enorme esforç i temps a la gestió i documentació del procés de generació i la qualitat de les obres d’art i exposicions”.

Ruta: 4 fascinants galeries d'art contemporani a Palma. Gerhardt Braun Galery

A Sant Feliu, Gerhardt Braun Galery és un original espai d’exposicions, que aprofita totes les estances i racons d’una casa antiga.

Dirigit per la galerista Mercedes Estarellas, Gerhardt Braun Galery ofereix al públic una visió general de l’art contemporani a través del perfil internacional en els seus artistes, tant joves talents com figures confirmades.

El final d’aquest preciós recorregut ens porta a l’antic palau de Can Verí i la històrica CCC Pelaires. Josep Pinya va obrir la seva galeria en el 1.969 com a hobby i, gràcies al suport de Miró qui va atreure als seus amics creadors, es va convertir en un extraordinari projecte dedicat a la venda i divulgació de l’art contemporani.

Ruta: 4 fascinants galeries d'art contemporani a Palma. Pelaires NICHOLAS WOODS

CCC Pelaires, sent la galeria d’art contemporani que es manté oberta més antiga d’Espanya, continua la seva missió inicial: portar a Mallorca artistes internacionals per tal d’aportar una visió de l’art actual. Al llarg dels seus més de quaranta anys d’història, han exposat en ella Tàpies, Alexander Calder, Sicília, Hernández Pijuan i un llarg i impressionant etcètera.

Ruta: 4 fascinants galeries d'art contemporani a Palma. ABA LAB ART