Els robiols són unes postres típiques de Mallorca de les festes de Nadal i Setmana Santa (Pasqua). Són dolços i s’omplen de brossat, confitura, flam o cabell d’àngel.
Per fer uns 30 robiols mitjans necessitem els següents ingredients:
Per a la massa:
– 1 kg de farina normal
– 200 grams de saïm (o mantega)
– 2 tasses d’oli d’oliva
– 3 copetes de vi blanc dolç
– 3 rovells d’ou
– 90 grams de sucre mòlt
– 2 cullerades d’aigua
– 2 cullerades de sucre glas per empolvorar (opcional)
I per al farcit dels robiols:
– 1 kg de confitura de cabell d’àngel (de carbassa). També podem fer els robiols de brossat, codony, moniato, etc.
Preparació dels Robiols
Posem la farina en un bol i fem un forat en el centre. Afegir el llard (o mantega), l’oli, el vi, els rovells, el sucre i l’aigua. Treballem la massa fins que quedi manejable i la deixem reposar.
Després d’encendre el forn a 170 graus, anirem agafant massa de la mida d’un ou i, a sobre de la taula enfarinada i ajudant-se d’un rodet de cuina, fem uns cercles d’uns 10 o 12 centímetres, aquests cercles han de quedar molt fins.
Omplim mig cercle amb la confitura sense arribar a les vores, doblem i ajuntem les vores amb els dits.
Retallem les vores amb ajuda d’un talla-pastura i amb les puntes d’una forquilla o el mateix talla-pastura pressionem a les vores.
Després hem de col·locar els robiols en una safata per a forn, durant uns 15-20 minuts, untada de llard prèviament. Finalment els ruixem amb sucre glas.