El prestigiós cuiner Toni Pinya de Sóller, considerat com un dels referents de la cuina balear, ha preparat per a aquesta edició de Más Mallorca, un exquisit plat amb ingredients de la terra: Verats fregits amb esclata-sangs, raïm i magranes.

 

Ingredients per a quatre comensals:

• 4 verats nets i tretes les supremes

• 3 dents d’all tallats a rodanxes primes

• 500 gr. d’esclata-sangs tallats a tires

• Sal

• Pebre blanc mòlt

• 2 dl. d’oli d’oliva verge

• 1 Magrana desgranada

• 100 gr. de raïm sense pinyol

• 1 Llimona

• 1 cullerada de julivert capolat ben fi

• Una mica de pebre bord dolç

 

Elaboració

 Assaoneu les supremes de verats amb una mica de sal, suc de llimona i pebre blanc mòlt. Fregiu les supremes dins una pella amb oli d’oliva (sense passar-les per farina). Disposeu les supremes dins una palangana o un plat pla. Retireu la meitat d’oli de la pella. Salteu els esclata-sangs i l’all amb l’oli restant de la pella. Aboqueu els esclata-sangs saltats i el seu suc per damunt de les supremes. Repartiu el raïm i la magrana per damunt els esclata-sangs i serviu a continuació acompanyat amb unes patates bullides.