El prestigiós cuiner Toni Pinya de Sóller, considerat com un dels referents de la cuina balear, ha preparat per a aquesta edició de Más Mallorca, un exquisit plat amb ingredients de la terra: Verats fregits amb esclata-sangs, raïm i magranes.
Ingredients per a quatre comensals:
• 4 verats nets i tretes les supremes
• 3 dents d’all tallats a rodanxes primes
• 500 gr. d’esclata-sangs tallats a tires
• Sal
• Pebre blanc mòlt
• 2 dl. d’oli d’oliva verge
• 1 Magrana desgranada
• 100 gr. de raïm sense pinyol
• 1 Llimona
• 1 cullerada de julivert capolat ben fi
• Una mica de pebre bord dolç
Elaboració dels Verats fregits amb esclata-sangs, raïm i magranes
Assaoneu les supremes de verats amb una mica de sal, suc de llimona i pebre blanc mòlt. Fregiu les supremes dins una pella amb oli d’oliva (sense passar-les per farina).
Disposeu les supremes dins una palangana o un plat pla. Retireu la meitat d’oli de la pella.
Salteu els esclata-sangs i l’all amb l’oli restant de la pella. Aboqueu els esclata-sangs saltats i el seu suc per damunt de les supremes.
Repartiu el raïm i la magrana per damunt els esclata-sangs i serviu a continuació acompanyat amb unes patates bullides.
Toni Pinya.