La Granja d'Esporles, MallorcaLa Granja, situada a 15 Km de Palma, és una bella mansió del segle X, envoltada de frondosa vegetació, jardins i fonts naturals. Molt valorada ja en temps dels romans pel gran cabal de les seves aigües, compte encara avui amb un magnífic sortidor de pressió natural de trenta peus d’alçària que dóna testimoni de la seva potència.

La Granja d'Esporles, Mallorca

 

Va ser també de gran interès per als moros que van dominar l’illa des del S. X fins al XIII.
Amb la conquesta cristiana de 1229, inicia el seu nou periple amb un breu període de temps de possessió feudal, fins que el 1239 va anar cedida als monjos cistercienses que la van regentar durant 200 anys, fins que va passar al Sr. Mateo Vida. Durant uns altres 200 anys l’esmentada família la va ocupar fins que va passar als Srs. Fortuny. L’actual propietari és Sr. Cristóbal Seguí Colom.

La Granja – resultat de diverses èpoques i avatars és una barreja d’estil senyorial i rústic, perquè a més d’utilitzarse com a residència era també una “possessió” dedicada a la producció agrícola, arribant a tenir més de cent menestrals. Això li confereix l’inexplicable encant d’una construcció antiga ben conservadai que manté per tant el digníssim estil propi però que alhora compta també amb els elements més decisius del nostre ric passat cultural. Avui és una autèntica mostra vivent dels costums mallorquins a través del temps.

La Granja d'Esporles, MallorcaEls valors del passat són imprescindibles per construir el futur, els valors històric-culturals d’una comunitat són la calor que manté viva una cultura i l’obre cap al millor futur. El Consell Insular de Mallorca els convida a respectar-la i mantenir-la.
La família Seguí, propietària de La Granja d’Esporles, els dóna la més cordial benvinguda a la seva finca privada i els desitja una inoblidable visita. Tot el que podran admirar és una autèntica mostra de l’esperit encara viu de Mallorca, resultat d’un encreuament de cultures que la fan única, i testimoni del nostre esforç il·lusionat perquè no caigui en l’oblit.

Gràcies per la seva col·laboració en respectar i mantenir l’entorn.

La Granja d'Esporles, Mallorca