Es Pontàs. Cala Figuera i Cala Santanyí, al sud-est de Mallorca a Santanyí

Els nuclis de Cala Figuera i Cala Santanyí, situats al sud-est de Mallorca a Santanyí, ofereixen un entorn ecològic privilegiat on el visitant pot relaxar-se i gaudir de nombrosos encants naturals.

Cala Figuera i Cala Santanyí, al sud-est de Mallorca a Santanyí

Les dues cales sumen al voltant de 1.300 places hoteleres, distribuïdes en un entorn on la tranquil·litat és la nota predominant. El turisme es compon principalment de turistes europeus, i sobretot alemanys, tot i que a l’agost els espanyols visiten també el lloc.

En les seves proximitats es troben el parc natural de Mondragó, la Reserva Marina de Migjorn i el parc nacional de Cabrera, de manera que el visitant pot traçar un itinerari amb el qual descobrir alguns dels racons més bells i protegits de l’illa. Ofereix a més rutes de senderisme, cicloturisme i dues escoles de busseig.

 Cala Figuera i Cala Santanyí, al sud-est de Mallorca a Santanyí

Aficionats a l’escalada de tot Europa freqüenten els seus penya-segats, i en particular el punt de Tijuana i Es Pontàs, gran arc natural que emergeix en el mar prop de la platja.

El sector de restauració atorga gran importància als productes mallorquins. Exemple d’això és el peix fresc portat a bord de les barques del port de Cala Figuera, que es consumeix de forma habitual en els restaurants de la zona. Al costat de la bellesa paisatgística hi ha una activa vida cultural.

Cala Figuera i Cala Santanyí, al sud-est de Mallorca a Santanyí

Un capítol important el constitueixen les festes patronals. Cala Figuera celebra el 16 de juliol la Verge del Carme, mentre que Cala Santanyí celebra el 10 de juliol a Sant Cristòfol. Les dues festivitats constitueixen un autèntic punt de trobada de turistes i residents, units per les nombroses activitats lúdiques organitzades per celebrar el patró.

Causa de la seva excepcional bellesa plàstica, el port de Cala Figuera atreu cada any a nombrosos pintors locals i internacionals disposats a immortalitzar. Per aquest motiu, hi ha diversos estudis de pintura oberts a la localitat mallorquina de Santanyí. A més, se celebra anualment una trobada de pintors de Mallorca, que a partir d’aquest any, es consolida dins del calendari de les festes patronals.

Cala Figuera i Cala Santanyí, al sud-est de Mallorca a Santanyí

L‘Ajuntament de Santanyí ha previst obrir la primera oficina de turisme a la zona. Està operativa a partir de l’estiu i s’ubica al port de Cala Figuera. La zona compta amb el decidit suport de l’Associació Hotelera de Cala Figuera i Cala Santanyí. L’entitat té 23 establiments adherits, alguns oberts tot l’any. Cada establiment es promociona a la seva pàgina web, en portals de reserves especialitzats i a través del lloc web de l’associació.

+Info: www.visitcalasantanyi.com, www.visitcalafiguera.com