ses-covetes-sa-rapita-mallorca-1S’Arenal de Sa Ràpita i ses Covetes pertanyen al municipi de Campos.
Aquestes platges formen part de la zona costanera del nucli poblacional campaner de Sa Ràpita, territori que s’ha especialitzat com a àrea de segones residències per als habitants locals i estrangers.

S’Arenal de Sa Ràpita i Ses Covetes

Delimiten per ponent amb el Club Nàutic de Sa Ràpita i per llevant amb la zona rocosa de Can Sordo que fa de frontera natural amb la Platja d’Es Trenc.

Les seves aigües permeten que les embarcacions fondegin davant de la platja. L’afluència de banyistes residents i turistes és mitjana, podent-se qualificar com a bona l’accessibilitat a aquestes platges per carretera. Si s’arriba amb vehicle particular es podrà estacionar en un aparcament tarifat, sent l’estacionament lliure escàs, mentre que la parada d’autobús més propera es troba a uns 150 metres.

S’Arenal de Sa Ràpita i Ses Covetes, Mallorca

Ses Covetes, “Las cuevitas” en castellà, prové de les coves funeràries del període talaiòtic trobades als seus voltants. Podem trobar a les seves rodalies pedreres de marès, d’on es van extreure peces per a la construcció de les muralles defensives de Palma de Mallorca, les seves aigües termals, ja datades en època romana, que brollen a 38º C per alleujar mals dermatològics i ossis, i que avui dia explota l’Estació Termal de Sant Joan de la Font Santa.

Aquest litoral es caracteritza pel seu magnífic entorn natural: la fina sorra del seu sistema dunar, la pineda que hi ha després d’aquest areny, la seva tranquil·litat i un lloc idoni per a la pràctica de Surf i Windsurf.

S’Arenal de Sa Ràpita i Ses Covetes, Mallorca

Dins del Club Nàutic de Sa Ràpita podem trobar la torre defensiva de Son Durí, construïda al segle XVI per alertar de les incursions sarraïnes i que presenta un bon estat de conservació.

El Club Nàutic de la Ràpita consta de gairebé 500 amarratges, amb servei de marineria i bugaderia 24 hores, escola de Vela i lloguer d’amarradors. Disposa de cantina i restaurant amb una estupenda cuina mediterrània i internacional, amb especialitat en peix fresc i paelles. Un lloc privilegiat on podrà gaudir de la vista sobre la platja de Sa Ràpita, Es Trenc i l’illa de Cabrera.

S’Arenal de Sa Ràpita i Ses Covetes, Mallorca