El Palau March és un dels punts destacats al recorregut cultural de Palma. Ubicat al casc antic -en la confluència del carrer Conquistador amb les escalinates de la Catedral, i amb entrada principal pel carrer Palau Reial.

El Palau March va ser construït entre els anys 1939 i 1945 per ordre del financer mallorquí Joan March Ordinas, que va encarregar el projecte als arquitectes Guillermo Forteza i Luis Gutiérrez Soto.

El palau ocupa 1.500 metres quadrats de l’extens conjunt arquitectònic que formava l’antic Convento de Santo Domingo, avui desaparegut, i en la seva part més elevada té vuit pisos.

Joan March va habitar el palau durant les seves estances estiuenques a Mallorca; en ell va morir la seva esposa, Leonor Servera, i a la mort del magnat es va instal·lar en el seu interior la capella fúnebre.

En l’actualitat, l’edifici constitueix la seu de la coneguda Fundació March, que acull un museu, un auditori, una biblioteca oberta parcialment al públic des de 1970.

El museu exhibeix la col·lecció permanent d’escultura contemporània

El museu exhibeix la col·lecció permanent d’escultura contemporània que el mecenes Bartolomé March Servera, fill menor del fundador, tenia a la Torre Cega de Cala Rajada, formada per obres d’Henry Moore, Chillida, Berrocal i Alfaro, entre altres.

La volta de l’escala principal i la sala de música estan decorades amb pintures de Josep Maria Sert (1874-1945). El setembre, l’exposició temporal de pintura exhibia obres de Salvador Dalí i mapes realitzats per cartògrafs mallorquins del segle XVII, entre altres peces.

Entre les obres exposades al recinte destaca el cèlebre Betlem Napolità del segle XVIII, obra de gran bellesa que no només mostra el naixement de Jesús, sinó la vida quotidiana de l’època en multitud de figures humanes i animals de rica composició, que causa l’admiració dels visitants.

La biblioteca de la Fundació, especialitzada en temàtica balear, té fons bibliogràfics i documentals que inclouen des del segle XVI fins a l’actualitat. Guarda més de 2.000 manuscrits (còdexs i sèries de documents autògrafs) i 60.000 volums de llibres, publicacions periòdiques, opuscles i altres impresos.

L’entrada de la biblioteca es troba al carrer Conquistador.

L’Auditori ofereix un programa de concerts per a orquestra de cambra i cicles de música contemporània dedicats a diferents compositors.
L´entrada als concerts és gratuïta, prèvia reserva per telèfon.

La cafeteria s’allotja el exterior de l’edifici i sol estar molt freqüentat pels turistes que visiten la part baixa de la ciutat, en tractar-se d’un punt neuràlgic a pocs metres de la Catedral, el Passeig des Born i el Passeig Sagrera.

El Palau March, aturada obligada en el circuit cultural de Palma