El parc natural La Reserva Puig de Galatzó es troba al sud-oest de Mallorca, a Puigpunyent, a 17 km de Palma. Té una superfície de 2,5 milions de metres quadrats. Es va començar a construir l’any 1986 i es va aprovar pel Consell Insular de Mallorca el 3 d’agost de 1992 com a utilitat pública i interès social, inaugurant-se oficialment el 24 d’octubre de 1992.

Un camí assenyalat ens duu per aquest espai natural únic a Mallorca. La Reserva està situada al peu del Puig de Galatzó que és una de les més emblemàtiques de Mallorca amb una alçada de 1026 metres sobre el nivell de la mar. El Galatzó i la vall són coneguts com les zones més enigmàtiques de l’illa fonamentalment per les llegendes del Comte Mal, un ric i enigmàtic terres dins el segle XVII. Però també té altres curiositats com que els musulmans es refugiaren aquí a l’època de la reconquesta o que aquesta muntanya està considerada com una de les més magnètiques d’Europa.

La Reserva està considerada com una de les zones més exuberants en vegetació amb una gran varietat de plantes. Aquesta varietat es deu al paisatge abrupte, ja que oscil·la entre els 200 i els 1026 metres sobre el nivell de la mar que té el Puig de Galatzó. Les plantes autòctones de major interès estàn recollides en un catàleg de plantes que es pot adquirir a l’entrada.

Amés de plantes, La Reserva alberga uns óssos marrons, estruços, emús, martes, gams, genetes, ases salvatges, cabres, indiots, oques i infinitat d’espècies d’ànneres dins un entorn de coves i cascades.

El recorregut complet a La Reserva per antics camins de carboners és d’uns 3,5 km. Després d’un passeig d’una hora, trobaran ell lloc on hi ha les torradores i taules per a dinar i un servei de bar on poden prendre un refresc, un cafè o dinar també. Aquí mateix es fa l’exhibició de vol d’aus rapinyaires.