La producció de vi de Mallorca s’incrementa un 28,8%

L’any 2021 es van elaborar 27.773 litres de vi sota la Indicació Geogràfica Protegida Mallorca, xifra que representa un 28,8% més que el 2020.

És destacable el fort augment de la producció de vi rosat (+56,9%), increment degut a l’adaptació dels cellers a la demanda ascendent del mercat d’aquest tipus de vi.
La producció de vi rosat va aconseguir el màxim històric el 2021 (5.092 hl).

Vi de Mallorca, Santa María del Camí, cata de vins
Vi de Mallorca

El nombre de cellers inscrits en vi de la terra de Mallorca també va arribar al màxim amb 72 cellers.

Si es té en compte l’excepcionalitat de l’any 2020 i es comparen les dades de l’any 2021 amb les del 2019, només s’observa una petita disminució (-2%) en la producció de vi de Mallorca que passa de 28.437 hl a 27.773 hl, per tant, el sector se situa en els valors de producció prepandèmics.