Mai és tard per enamorar-se o descobrir llocs bonics, fins i tot a la nostra ciutat. Hi ha tres petits jardins a Palma, situats gairebé a la vora de la mar, ideals com a passeig romàntic o racó on descansar durant els nostres recorreguts turístics.
Els Jardins de Nazaret estan situats davant del Club de Mar, al Passeig Marítim. Es tracta d’un jardí mediterrani, amb una capritxosa distribució laberíntica, multitud d’estretes senderes i bancs amagats entre murs de pedra. Les seves buganvilies sobre les tàpies li donen aspecte de fortalesa abandonada. S’accedeix a ell per una reixa, al costat del antic Pachá, i els diferents camins ens condueixen fins a un encantador mirador sobre la dàrsena de Can Barbarà.
A uns tres-cents metres, en direcció al centre de Palma, trobem el parc de Sa Quarentena, inaugurat el 1970. Aquest nom tan poc romàntic fa referència a l’antic edifici on es mantenien aïllats els viatgers procedents de llocs afectats per malalties contagioses. El parc conserva les dues portes d’accés al llatzeret. La seva disposició en costa fa que, si accedim a ell pel carrer superior (Reial Patrimoni), el passeig resulti molt teatral. Gaudirem unes vistes poc habituals del moll de càrrega i els iots amarrats al port semblen a l’abast de la nostra mà.
Una parada que no poden faltar en qualsevol visita a Palma és l’Hort del Rei, al peu de l’Almudaina. Va ser creat pels reis de Mallorca i ha passat per dràstics canvis al llarg de la història. Originalment, quedava al costat de la mar i la desembocadura del torrent de la Riera. Aquest jardí, on els tarongers proporcionen una ombra perfecta, va ser dissenyat el 1968 per l’enginyer Uli Werthwein, sota el projecte de l’arquitecte mallorquí Gabriel Alomar. Les fonts, record de l’Alhambra, donen un ambient molt refrescant. A més, podem gaudir de les escultures de grans artistes: Jònica (1989) realitzada en marbre per Josep Maria Subirachs o l’escultura cinètica Nancy d’Alexandre Calder.
Palma no disposa d’àmplies zones verdes, per això aquests petits parcs són especialment desitjables en l’urbanisme de la ciutat.