Concierto-Jaime-Anglada-Ses-Voltes-1

Un concert de Jaume Anglada és sinònim de força i lliurament sobre un escenari. Seguint la seva gira per tot Espanya es va deixar caure per la seva terra natal Palma de Mallorca, on se li vol i admira allà per on passa. Fent un malbaratament de talent com ens té acostumats va ser capaç de posar el públic en peus, un públic entregadíssim a Ses Voltes, on corejaven totes i cadascuna de les seves cançons.

Concierto-Jaime-Anglada-Ses-Voltes-2

Jaume Anglada ens va rebre al seu camerino on vam poder fer-li una divertidíssima entrevista i poder comprovar la gran persona que és i poder conèixer al seu grup d’excel·lents músics. Quan va acabar el concert ens quedem amb la sensació de poder estar hores escoltant la seva música. Jaume Anglada, un gran artista al qual hem tingut el plaer de conèixer, i si a sobre d’un escenari es guanya a la gent, podem corroborar que en la intimitat és una gran persona.

Concierto-Jaime-Anglada-Ses-Voltes-5

Sheila: Quant temps portes en el món de la música?

J. Anglada: Ja són professionalment estant treballant només per i per a, uns 17 anys, des del 93.

Sheila: Això des que vas gravar el teu primer disc?

J. Anglada: No, des que vaig començar a cantar les meves cançons en un circuit de bars que hi havia a Palma, que enyorem tots i que a més era un circuit molt bonic tant de públic com de bars, començant per Sa Finestra, DC3, Bluesville…etc, i tocava cada dia i la veritat és que ho recordo amb molt d’afecte, va ser un bon principi.

Concierto-Jaime-Anglada-Ses-Voltes-3

Sheila: Tinc entès que als 8 anys vas començar ja a tocar el saxofon i després vas seguir amb la guitarra i començar a compondre les teves pròpies cançons. 

J. Anglada: Sí, la veritat és que sí perquè a mi em van marcar com a tots els nens de la meva generació els pallassos de la tele i en aquest cas vaig voler tocar el saxofon, a més vaig anar a classes i encara el conservo, el que passa és que quan vaig escoltar el primer disc de rock vaig pensar que el que volia fer era això i li vaig robar la guitarra a la meva germana, vaig aprendre a tocar els Clavelitos i fins avui…de manera que no he après més que a tocar els Clavelitos.

Concierto-Jaime-Anglada-Ses-Voltes-4Sheila: Quants discs tens publicats? 

J. Anglada: Tinc 5 discs en estudi.

Sheila: Una cançó de tots ells?

J. Anglada: “Todo lo que puedo dar” és una cançó que ha marcat la direcció del nostre últim disc i crec, com he dit moltes vegades, potser no són les meves millors cançons en aquest disc però sí que és el meu millor disc. I “todo lo que puedo dar” va ser un inici com marca una direcció d’un so, i a aquesta cançó li tinc molt afecte.

Sheila: T’has inspirat en algun artista per guiar la teva carrera musical?

J. Anglada: La veritat és que sí, els meus icones doncs eren en principi Bruce Springsteen i vaig derivar a Dylan, que per a mi és el meu guru. I grups en aquella època que tenia 16 anys, grups com U2, grups dels anys 80 o com Brian Adams, jo vaig créixer en els 80 i aquests grups em van marcar sent un adolescent. Avui en dia sempre dic que quan veig Bob Dylan vull escriure cançons, quan veig Springsteen vull pujar-me a un escenari, però quan escolto la cançó “Mediterráneo” dic jo sóc així i és com em sento, realment estic més a prop del que em canta Serrat que m’agrada molt i em posa les piles però el que m’agrada de veritat és el rock & roll.

Concierto-Jaime-Anglada-Ses-Voltes-6

Sheila: Membres del grup actualment?

J. Anglada: Sergio Ruiz a la guitarra, Juan Ribas el nostre tècnic de so, que a favor d’ells he de dir que de vegades quan et diuen que bé ha sonat el concert, a part que el grup ha de sonar bé, però qui ajuda moltíssim és el tècnic de so. Ruben Garcia a la bateria, Daniel Magaña que toca la guitarra elèctrica i Juanan Torrandell que toca el baix.

Sheila: Els inicis són durs sobretot en el món de la música, a què et vas dedicar abans de triomfar?

J. Anglada: Bé, m’estan semblant més durs ara i més bonics i més controlables els inicis, la veritat és que quan tenia 16 anys al meu pare li vaig dir que volia tocar la guitarra i navegar, el meu pare em va mirar així i em va dir…ai Jaumet…però a dia d’avui ho faig i la veritat és que no sento haver aconseguit un somni, a veure, perquè no vull sentir que ja ho he aconseguit perquè si ho aconsegueixo ja ho hauré tocat i ja està, llavors crec que estic vivint de la manera que he volgut viure, però he treballat de mariner, fent vernissos, navegant, transportant vaixells a la península, i aquest era el meu treball.

Sheila: Hi ha alguna cosa al món pel que deixaria la música?

J. Anglada: Fa tres anys no sé que t’hagués dit però avui et dic que pels meus fills.

Sheila: Què sents quan ets a dalt de l’escenari?

J. Anglada: Em sento el tio més feliç del planeta, a més tocant amb aquests músics em sento molt afortunat perquè m’ho passo molt bé amb ells i avui surto a tocar amb molta confiança i molta tranquil·litat sabent el que vull fer, oblidant emular aquests artistes que emulava a la meva habitació quan tenia 16 anys, avui em sento una mica més jo i de vegades quan estic cantant em sento molt recolzat perquè m’ajuden a això.

Sheila: Què és el més sorprenent que t’han dit en una actuació? ¿I el que t’han llançat?

J. Anglada: No he tingut aquesta sort, si et dic la veritat sempre escolto tot el que em diuen a les actuacions però ara mateix no sé que dir-te, estic massa concentrat en les cançons que estem cantant o controlar una mica al guitarrista que a vegades es descontrola llavors no puc desconcentrar-me de això.

Sheila: Mai t’ha arribat un tanga a la cara?

J. Anglada: M’encantaria que això passés.

Sheila: Què t’agrada tocar més, la guitarra o el cos d’una dona?

J. Anglada: Saps que passa? que una cosa porta a l’altra, si toques un bon cos escriuràs una bona cançó, et pot portar a això i una bona cançó et pot portar a tocar un bon cos…home, prefereixo tocar el cos d’una bona dona no em fotis!

Sheila: Cantes a la dutxa?

J. Anglada: No

Sheila: Una vetllada ideal?

J. Anglada: Doncs mira, una mica de formatge, una mica de vi i bons amics o la teva parella, no sé.

Sheila: Rosses o morenes?

J. Anglada: LES DUES!!…i pèl-roges.

Sheila: Et prendries una copa amb mi aquesta nit?

J. Anglada: I tres!! i després t’ensenyaria a tocar la guitarra.

Concierto-Jaime-Anglada-Ses-Voltes-7

Use Sintes (Jefe sección Ocio), Sheila Leon (Reportera), Kico Sarmiento (Fotógrafo)