Abans d’emprendre qualsevol activitat a la muntanya, ens hem d’informar de la previsió meteorològica, portar suficient aigua i calçat adequat. Respectem sempre la natura, respectem la propietat privada i no deixem a la muntanya cap rastre del nostre pas.

Excursió: Cova de Ses Bruixes, Mallorca

Excursió: Cova de Ses Bruixes

Km 10,8 de la carretera Ma-10 (entre Pollença i Lluc). 
Dificultat: alta
Recorregut aproximat: 9km
Duració: 7h

Es tracta d’una ruta que discorre per un dels espectaculars paratges de la Serra de Tramuntana.

Iniciarem l’excursió a l’àmplia entrada de la finca de Mortitx, on es veu el rètol a la dita finca, a la carretera MA-10 entre Pollença i Lluc, en el punt quilomètric 10,8.

Aquesta ruta no ascendeix a cap cimera sinó que ens condueix a l’
inigualable món salvatge de la costa nord de l’illa. Res més lluny dels tòpics de sol i platja que té de l’illa de Mallorca qui no l’ha visitat.

 

Excursió: Cova de Ses Bruixes, MallorcaEns mourem per paratges oblidats i allunyats de l’enrenou de les platges.
Ens lliscarem pels amagatalls de la natura en el seu estat més pur, per acabar amb la fantàstica visió de la Cova de Ses Bruixes, una impressionant cavitat abocada als confins de la mar oberta.

Cal recordar que en aquesta ruta no s’entra a la cova, ja que és una cova oberta a la mar i de difícil accés. Molts segles de convulsions geològiques contemplaran la nostra atònita mirada.

 

Pel que fa a la fauna salvatge, podrem trobar-nos amb aus endèmiques, cabres salvatges i, en algunes ocasions, milanes, martes, falcons marins, voltors negres, o fins i tot el ferreret.

 

Tampoc hem d’oblidar-nos de la rica flora: pins, romaní, mata, garballó, alzines, àlbers, llentiscle, càrritx, estepa joana, estepa llimonenca, falgueres, violetes de penyal, ciclàmens, la Candeleta (Arisarum vulgare) i alguns endemismes vegetals.

La tornada la farem per la mateixa ruta.

Excursió: Cova de Ses Bruixes, Mallorca

Excursió: Cova de Ses Bruixes, Mallorca

Excursió: Cova de Ses Bruixes, Mallorca

FOTOS:

GRUP EXCURSIONISTA DE MALLORCA (GEM)
GRUP EXCURSIONISTA “MITJA HORETA TRES QUARTS”