Nombroses escultures adornen els carrers de Palma.

Proposem un recorregut visitant algunes d’elles, són contemporànies i gòtiques, amb gran interès artístic o, simplement, símbols en aquesta ciutat.

Iniciem el recorregut a la plaça de la Porta de Santa Catalina, al costat del museu Es Baluard.
 
Descansa aquí una església invertida de l’artista americà Dennis Oppenheim: “Device to Root Out Evil“. Aquesta obra és idèntica a la que es troba en el Denver Art Museum, variant únicament els materials utilitzats.
 
Baixam pel parc de Sa Feixina, en direcció a la mar, i giram a l’esquerra per creuar el pont de Sa Riera.
 
Seguint el passeig Sagrera arribarem al bellíssim edifici gòtic de la Llotja de Palma. En el seu portal, un Àngel Custodi (segle XV) sosté una cartel·la amb la llegenda “Defenedor de la Mercaderia”.
 
Aquesta escultura és atribuïda a Guillem Sagrera, arquitecte de l’edifici.

Angel custodio, Passeig entre les escultures de Palma

Passeig entre les escultures de Palma, Joan Miró
Una poc més endavant, a la cantonada de l’avinguda Antoni Maura, una enorme estàtua de Ramon Llull ret homenatge a l’excel·lent filòsof mallorquí.

La inscripció del pedestal està en català, àrab i llatí com correspon a un impulsor de l’estudi de les llengües. Aquesta obra data de 1967 i és un treball de l’escultor Horacio de Eguía.

Seguint cap al Born, ens aturem al carrer Palau Reial on podem contemplar l’escultura en bronze “Monument” a la dona (1972) de Joan Miró, qui va triar la seva ubicació en aquest lloc avui tan concorregut per turistes, que fan d’ella focus preferit en les seves fotografies.

Els extrems del bulevard del Born estan custodiats per quatre esfinxs. Realitzades per l’escultor Jacint Mateu en pedra de Santanyí el 1833, els seus voluminosos pits van ser rebaixats el 1895.

Al final de les Rambles, davant de l’escalinata que puja a la Plaça Major, Eduardo Chillida va voler que es situés la seva magnífica escultura “Lloc de Trobada V” (1975), executada en formigó color sorra. Va ser adquirida per Banca March el 1976, qui la va donar a l’Ajuntament de Palma en 1988.

Aquí conclou aquesta proposta per visitar les escultures de la ciutat, però és possible contemplar moltes altres.

Passeig entre les escultures de Palma