La Església Nova de Son Servera, d’estil neogòtic, és obra de l’arquitecte Joan Rubió Bellver, destacat deixeble i col·laborador de Antonio Gaudí.

Església Nova de Son Servera
Església Nova de Son Servera

Rubió Bellver també era natural de Reus i pertanyia a una família d’enginyers i arquitectes. La seva extensa producció es va desenvolupar no només a Catalunya sinó a Mallorca i Menorca, incloent, entre altres edificis emblemàtics, el Banc de Sóller o la portada de la catedral de Santa Maria a Ciutadella.

L’església que va projectar per a Son Servera s’inclou entre les creacions del seu període modernista.

El fet que estigui inacabada, li confereix un aire de ruïna solemne, sobre la qual imaginar fantàstiques històries.

Església Nova de Son Servera

Entre els anys 1909 i 1929 es van anar realitzant els treballs d’edificació, que van haver de cessar per problemes econòmics.

Obertures ogivals i rosasses, juntament amb l’espectacular absis a cel obert donen clar senyal de l’estil neogòtic perseguit per Joan Rubió en aquesta església.

Accedim a ella per un jardinet, que accentua el romanticisme de la construcció. Les últimes obres de condicionament (realitzades el 2007 i 2008) han optat per una encertada continuació del mateix dins de la nau, remarcant el concepte de comunió entre l’edifici i el cel, el que subratlla la sensació d’espiritualitat i abandonament que completen les capelles laterals decorades amb capitells.

Església Nova de Son Servera

No obstant això, l’ambient en aquesta església és molt alegre i ens recorda que, coincidint amb les festes de Sant Joan de Son Servera, se celebren a les nits concerts a l’Església Nova, amb interpretacions que van des del jazz al rock dels anys 60, passant per la música clàssica. Així mateix, l’agrupació folklòrica “Sa Revetlla” realitza en ella exhibicions de balls tradicionals mallorquins durant les nits estiuenques.

L’Església Nova va ser seu de les Serenates d’Estiu de Son Servera, que aquest any 2019 han arribat a la seva trentena edició, i tots els diumenges d’estiu es diuen en ella misses a l’aire lliure.

Església Nova de Son Servera

Església Nova de Son Servera
Carrer de Ses Creus, 1 – Son Servera
Visites gratuïtes de dilluns a divendres, de 9:30-14:30 – T: 971 567 002