En un dels municipis més petits de Mallorca

El municipi de Deià, situat a la Serra de Tramuntana i a gairebé 30 quilòmetres de Palma, és el cinquè terme més petit de Mallorca.

Amb una extensió de quinze quilòmetres quadrats, inclou Cala Deià, Sa Foradada i la petita platja de Llucalcari coneguda com Es Canyeret, abarcant 5 quilòmetres de costa. El Puig des Teix, amb els seus 1.064 metres d’altura, és el punt més elevat, hi ha diversos miradors en la seva serra.

Sa Foradada, Mallorca
Sa Foradada, Mallorca

El tranquil i petit poble de Deià vesteix els seus carrers amb les típiques cases de pedra pròpies de l’arquitectura tradicional mallorquina, tradicionalment dedicat a l’agricultura i a la pesca convertit en un municipi turístic sense perdre el seu singular encant, molt conegut fora de les nostres fronteres.

Deià vesteix els seus carrers amb les típiques cases de pedra

Deià vesteix els seus carrers amb les típiques cases de pedra

El descans a Deià combina amb nombroses rutes senderistes per la muntanya, la ruta de pedra en sec GR-221, amb el Refugi de Can Boi a prop del Torrent Major i amb una vista privilegiada, o rutes amb bicicleta i excursions, a més de poder visitar els llocs d’interès en el nucli urbà sense oblidar-nos de les seves festes i tradicions.

Deià, Mallorca
Deià, Mallorca

Nombrosos artistes i escriptors van triar Deià com a lloc de residència, per la bellesa del seu paisatge i la seva tranquil·litat, com l’escriptor anglès Robert Graves, el compositor Manuel de Falla i l’arqueòleg americà William Waldren, fundador del Museu Arqueològic de Deià.

Son Marroig, Mallorca
Son Marroig, Mallorca

Al llarg dels segles també ha captat la visita d’un gran nombre de personatges il·lustres, des del Arxiduc Lluís Salvador, que va adquirir la majoria de les grans possessions que avui dia encara es conserven, com Son Marroig o Miramar a Valldemossa. Els escriptors Laura Riding i Julio Cortázar, els músics Kevin Ayers i Mike Oldfield, els pintors Matti Klarwein i Paul Hogarth, entre d’altres.