La posta de sol més romàntica de Mallorca

El nostre punt de partida és el Port de Sóller, tres hores abans de la posta del sol. Pujant la costa del carrer Bèlgica i continuant el camí de s’Illeta mitja hora, fins arribar a la base del Penyal Bernat de s’Illeta, la afilada cimera és el nostre objectiu.

La posta de sol més romàntica de Mallorca

A Mallorca és molt habitual utilitzar Penyal Bernat per denominar les formacions rocoses que destaquen de la resta, especialment les agulles de roca. Hi ha diferents opinions sobre el seu origen etimològic, però l’únic que sembla clar, és que va ser importat de Catalunya amb l’arribada dels conqueridors al segle XII, ja que és un nom habitual en tots els territoris de parla catalana.

El que pujarem nosaltres, és el denominat Penyal Bernat de s’Illeta. Hi ha altres també molt coneguts a l’illa, com el de Sa Calobra i el de Caimari, fins i tot al final del camí que nosaltres recorrem en part, hi ha un altre més anomenat Penyal Bernat des Joncar.

El seu desnivell sobre el nivell de la mar és de 264 metres i la seva altura és d’uns 100 metres per la seva cara oest, la més alta, i de 35 per la seva cara est, la més baixa i per la qual nosaltres pujarem, mitjançant les tècniques COFI . COFI és un sistema de progressió vertical mitjançant l’ús de cordes prèviament instal·lades, que ens permet sense necessitat d’experiència prèvia, ascendir de manera segura, fàcil i divertida.

La posta de sol més romàntica de Mallorca

En uns pocs minuts els experts i en menys de 30 minuts els més novells poden accedir al cim de l’agulla, des d’on es dominen unes espectaculars vistes sobre el Camí de s’Illeta, la torre Picada i tota la costa oest de l’illa, des del Port de Sóller fins a l’illa Dragonera i la més espectacular posta de sol imaginable.

La baixada es realitza igual, però el temps i l’esforç empleats són menors, uns 10 minuts per a cada ascensionista i una mitja hora més de camí per tornar fins al Port de Sóller, que si cal es pot fer amb llums frontals.

Si decidiu contractar un guia per a aquesta activitat, assegurar-vos que tingui la titulació de Tècnic Esportiu en “Escalada TD2, grau mitjà”.
Al final del camí just abans d’una barrera que el tanca, a mà esquerra es troba l’àrea de pícnic den Bernat de s’Illeta. Un fabulós mirador davant del Penyal Bernat i sobre la mar, on es poden fer molt bones fotos i esmorzar.

Miquel Riera
www.mallorcatopadventure.com

La posta de sol més romàntica de Mallorca

La posta de sol més romàntica de Mallorca