La posta de sol més romàntica de Mallorca

El nostre punt de partida és el Port de Sóller, tres hores abans de la posta del sol. Pujant la costa del carrer Bèlgica i continuant el camí de s’Illeta mitja hora, fins arribar a la base del Penyal Bernat de s’Illeta, la afilada cimera és el nostre objectiu.

 

La posta de sol més romàntica de Mallorca

 

A Mallorca és molt habitual utilitzar Penyal Bernat per denominar les formacions rocoses que destaquen de la resta, especialment les agulles de roca. Hi ha diferents opinions sobre el seu origen etimològic, però l’únic que sembla clar, és que va ser importat de Catalunya amb l’arribada dels conqueridors al segle XII, ja que és un nom habitual en tots els territoris de parla catalana.

 

El que pujarem nosaltres, és el denominat Penyal Bernat de s’Illeta. Hi ha altres també molt coneguts a l’illa, com el de Sa Calobra i el de Caimari, fins i tot al final del camí que nosaltres recorrem en part, hi ha un altre més anomenat Penyal Bernat des Joncar.

 

El seu desnivell sobre el nivell de la mar és de 264 metres i la seva altura és d’uns 100 metres per la seva cara oest, la més alta, i de 35 per la seva cara est, la més baixa i per la qual nosaltres pujarem, mitjançant les tècniques COFI . COFI és un sistema de progressió vertical mitjançant l’ús de cordes prèviament instal·lades, que ens permet sense necessitat d’experiència prèvia, ascendir de manera segura, fàcil i divertida.

 

La posta de sol més romàntica de Mallorca

En uns pocs minuts els experts i en menys de 30 minuts els més novells poden accedir al cim de l’agulla, des d’on es dominen unes espectaculars vistes sobre el Camí de s’Illeta, la torre Picada i tota la costa oest de l’illa, des del Port de Sóller fins a l’illa Dragonera i la més espectacular posta de sol imaginable.

 

La baixada es realitza igual, però el temps i l’esforç empleats són menors, uns 10 minuts per a cada ascensionista i una mitja hora més de camí per tornar fins al Port de Sóller, que si cal es pot fer amb llums frontals.

 

Si decidiu contractar un guia per a aquesta activitat, assegurar-vos que tingui la titulació de Tècnic Esportiu en “Escalada TD2, grau mitjà”.
Al final del camí just abans d’una barrera que el tanca, a mà esquerra es troba l’àrea de pícnic den Bernat de s’Illeta. Un fabulós mirador davant del Penyal Bernat i sobre la mar, on es poden fer molt bones fotos i esmorzar.

Miquel Riera
www.mallorcatopadventure.com

La posta de sol més romàntica de Mallorca

Nuestro punto de partida es el Port de Sóller, tres horas antes de la puesta del sol. Subiendo la cuesta de la calle Bélgica y continuando el Camí de s’Illeta media hora, hasta llegar a la base del Penyal Bernat de s’Illeta, cuya afilada cumbre es nuestro objetivo.

 

En Mallorca es muy habitual usar Penyal Bernat para denominar las formaciones rocosas que destacan del resto, especialmente las agujas de roca. Hay diferentes opiniones sobre su origen etimológico, pero lo único que parece claro, es que fue importado de Cataluña con la llegada de los conquistadores en el siglo XII, pues es un nombre habitual en todos los territorios de habla catalana.

 

El que ascenderemos nosotros, es el denominado Penyal Bernat de s’Illeta. Existen otros también muy conocidos en la isla, como el de Sa Calobra y el de Caimari, incluso al final del camino que nosotros recorremos en parte, existe otro más llamado Penyal Bernat des Joncar.

 

Su desnivel sobre el nivel del mar es de 264 metros y su altura es de unos 100 metros por su cara oeste, la más alta, y de 35 por su cara este, la más baja y por la que nosotros ascenderemos, mediante las técnicas COFI. COFI es un sistema de progresión vertical mediante el uso de cuerdas previamente instaladas, que nos permite sin necesidad de experiencia previa, ascender de manera segura, fácil y divertida.

 

En unos pocos minutos los expertos y en menos de 30 minutos los mas novatos pueden acceder a la cumbre de la aguja, desde donde se dominan unas espectaculares vistas sobre el Camí de s’Illeta, la torre Picada y toda la costa oeste de la isla, desde el Port de Sóller hasta la isla Dragonera y la más espectacular puesta de sol imaginable.

 

La bajada se realiza igual, pero el tiempo y el esfuerzo empleados son menores, unos 10 minutos para cada ascensionista y una media hora más de camino para regresar hasta el Port de Sóller, que si es necesario se puede hacer con lámparas frontales.

 

Si decidís contratar un guía para esta actividad, aseguraros de que tenga la titulación de Técnico Deportivo en “Escalada” TD2, grado medio.

Al final del camino justo antes de una barrera que lo cierra, a mano izquierda se encuentra el merendero den Bernat de s’Illeta. Un fabuloso mirador frente al Penyal Bernat y sobre el mar, donde se pueden hacer muy buenas fotos y almorzar.

 

Miquel Riera

www.mallorcatopadventure.com