Ingredients:
200 grs de bacallà – 2 pomes golden – 2 c/cs olives negres picades – 1 tomàtiga pelada i sense pinyols – lletugues variades – Sal – oli d’oliva verge i mantega – sucre
Per a la vinagreta de mel:
50 ml mel – 50 ml vinagre balsàmic – 200 ml oli d’oliva Predio Son quint
Nota:
c/cs: cullerada sopera
c/cll: cullerada café amb llet
c/cc: cullerada de café
Elaboració:
Confitar el bacallà dins oli d’oliva verge durant 5 minuts. Reservar.
Pelar i tornejar les pomes.
Saltejar les pomes dins una paella amb un poc de mantega i sucre. Reservar.
Tallar la tomàtiga a daus petits.
Mesclar la tomàtiga amb les olives negres. Afegir un poc d’oli i condimentar. Reservar.
Elaboració vinagreta de mel:
Mesclar la mel i el vinagre i batre energicament.
Incorporar l’oli Predio Son Quint paulatinament com si es tractés d’una maonesa. Reservar la vinagreta.
Muntatge i presentació:
Trempar les lletugues amb la vinagreta.
Desfer el bacallà en làmines i posar-les a la base del plat.
Incorporar la poma saltada al costat del bacallà.
Damunt la poma i el bacallà posar un poc de tomàtiga i olives.
Acabar amb les lletugues trempades per damunt.