Ensalada-de-Bacalao-con-aceitunas-manzana-y-vinagreta-de-miel-y-aceite-Predio-Son-Quint-1Ingredients:
200 grs de bacallà – 2 pomes golden – 2 c/cs olives negres picades – 1 tomàtiga pelada i sense pinyols – lletugues variades – Sal – oli d’oliva verge i mantega – sucre

Per a la vinagreta de mel:
50 ml mel – 50 ml vinagre balsàmic – 200 ml oli d’oliva Predio Son quint

Oli d'oliva verge extra Predio Son Quint

 

Nota:
c/cs: cullerada sopera
c/cll: cullerada café amb llet
c/cc: cullerada de café

 

Elaboració:

Confitar el bacallà dins oli d’oliva verge durant 5 minuts. Reservar.

Pelar i tornejar les pomes.

Saltejar les pomes dins una paella amb un poc de mantega i sucre. Reservar.

Tallar la tomàtiga a daus petits.

Mesclar la tomàtiga amb les olives negres. Afegir un poc d’oli i condimentar. Reservar.

 

Elaboració vinagreta de mel:

Mesclar la mel i el vinagre i batre energicament.

Incorporar l’oli Predio Son Quint paulatinament com si es tractés d’una maonesa. Reservar la vinagreta.

Ensalada-de-Bacalao-con-aceitunas-manzana-y-vinagreta-de-miel-y-aceite-Predio-Son-Quint-3

 

Muntatge i presentació:

Trempar les lletugues amb la vinagreta.

Desfer el bacallà en làmines i posar-les a la base del plat.

Incorporar la poma saltada al costat del bacallà.

Damunt la poma i el bacallà posar un poc de tomàtiga i olives.

Acabar amb les lletugues trempades per damunt.

 

Ensalada de Bacallà amb olives, poma i vinagreta de mel i oli Predio Son Quint

Tomeu Caldentey. Ensalada de Bacallà amb olives, poma i vinagreta de mel i oli Predio Son Quint

Tomeu Caldentey. Ensalada de Bacallà amb olives, poma i vinagreta de mel i oli Predio Son Quint

200 grs de bacallà

 

2 pomes golden

 

2 c/cs olives negres picades

 

1 tomàtiga pelada i sense pinyols

 

lletugues variades

 

Sal

 

oli d’oliva verge i mantega

 

sucre