Ruta Formentor: Sineu – María de la Salut – Santa Margalida – Son Real – Ca’n Picafort – AlcúdiaPort de Pollença – Es Colomer – Atalaia d’Albercutx – Platja de Formentor – Far de Formentor – Port de Pollença – Alcúdia – Sa Pobla – Llubí – Sineu. 

KM.

%

Dificultat

Temps

Ruta Formentor, cicloturismo en Mallorca

 

Punts d’interès:

• Son Real / Platja de Son Serra de Marina
• S’Albufera / S’Albufereta
• Alcúdia
• Mirador del Colomer
• Atalaia Albercutx
• Far de Formentor
 

 

Descripció Ruta Formentor

Ruta de grans contrasts, recorrent poblacions de marcat caràcter agrícola, com Sineu, Sa Pobla, o Sta. Margalida; zones turístiques com Ca’n Picafort o Platges de Muro zones protegides com el Parc Natural de L’Albufera, per finalment, arribar al Far de Formentor, punt més septentrional de l’illa de Mallorca.

Ruta Formentor, cicloturismo en Mallorca

Des de Sineu, ens dirigim cap a Maria de la Salut (MA 3510) i Sta. Margalida (MA 3340), on prenem la MA-3400 direcció Artà fins travessar el Torrent de Son Real i girar a la dreta a la M-12, molt a prop de Son Serra de Marina. Per la M-12 seguim fins Alcúdia, on podem visitar el seu centre històric, les seves muralles medievals i les excavacions de la ciutat romana de Pollentia, que inclouen el Fòrum i el Teatre.

Ruta Formentor, cicloturismo en Mallorca

Un carril bici junt al mar ens porta al Port de Pollença per a endinsar-nos a la península de Formentor (MA-2210), plena de boniques cales, com Cala Figuera, Cala Murta, etc… 

Després de l’obligada parada al Mirador del Colomer (200m.), ascendirem per la dreta fins l’Atalaia d’Albercutx (380m.), on es situa una torre del segle XVI, part del sistema de fensiu que protegia Mallorca dels atacs pirates de l’època.

Les vistes de la badia de Pollença són impressionants, podent veure’s Menorca en dies de bona visibilitat. Baixem i seguim cap al Far, passant per la Platja de Formentor, on s’inicia un tram de pujades i baixades, destacant el tram del Fumat amb rampes del 9%.

Les vistes que contemplem des del Far compensaran, de sobra, l’esforç realitzat i el que encara queda per tornar pel mateix camí. Ja novament a Alcúdia, girem cap a Sa Pobla per la MA-3433. Sortim cap a a Llubí per la MA-3441 i, després, per la MA-3551 arribarem a Sineu.

Ruta Formentor, cicloturismo en Mallorca

Ruta Formentor, cicloturismo en Mallorca