La visita al Museu Diocesà de Mallorca és un complet recorregut per l’art cristià a l’illa.

Museo-Diocesano-en-Mallorca-Virgen-SXIII

El Museu Diocesà va ser inaugurat el 23 de febrer de 1906, gràcies a la iniciativa del bisbe Pere Joan Campins (1898-1915), construint unes dependències a l’hort del Palau Episcopal que alberguessin els béns del Museu Arqueològic Lul·lià i obres dipositades per particulars i institucions.

La col·lecció permanent es mostra a la primera planta, organitzada per ordre cronològic des de peces paleocristianes fins a obres del segle XX, passant per l’art barroc i renaixentista.

Entre els exemples de l’art gòtic i tardogòtic destaquen un retaule de Sant Jordi, pintat per Pere Niçart i els treballs dels pintors Pere Terrencs i Alonso de Sedano.

No hem de deixar d’admirar un retaule del segle XIII d’autor anònim, ni el sepulcre de Jaume II.

 

 

Museo-Diocesano-en-Mallorca-St. Jordi Niçart
Les sales superiors del Museu Diocesà acullen exposicions temporals. Durant 2016, amb motiu dels set-cents anys de la mort de Ramon Llull, una mostra explica la vida del filòsof mallorquí, els seus viatges al llarg d’Europa i la Mediterrània i els seus 280 obres, entre les quals es dóna especial rellevància a “El arbre de la ciència”.

Continuant la visita per aquest edifici d’origen medieval tindrem una magnífica vista de la badia de Palma i podrem observar restes de l’antiga muralla de la ciutat, així com detalls dissenyats per Antonio Gaudí. L’arquitecte català va dirigir, entre 1904 i 1915, una de les majors reformes que s’han realitzat a la catedral de Palma.

Al final del recorregut pel Museu Diocesà de Mallorca trobem el Crist del Sant Sepulcre (s.XIII), procedent de l’església de Sant Jaume, la imatge més antiga de totes les venerades a Mallorca i podrem entrar a l’oratori de Sant Pau (s.XV ), un altre bell exemple d’arquitectura gòtica.


Museo-Diocesano-en-Mallorca-Pintura-TerrencsAmb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus -es celebra cada any el 18 de maig o al voltant d’aquesta data i els esdeveniments i activitats organitzats per a la celebració poden durar un dia, un cap de setmana o tota una setmana-, el Diocesà de Mallorca organitza activitats adreçades a les famílies.

És possible concertar visites escolars al telèfon 971 713 133 (ext.423#) o visitas@catedraldemallorca.org

Consulta d’horaris de visites:
http://www.catedraldemallorca.info

Museo-Diocesano-en-Mallorca-Jaume-II

Museo-Diocesano-en-Mallorca-retablo-SXIII