Una primavera a Mallorca: A partir de febrer, una estampa típica de Mallorca són els seus camps d’ametllers (prunus dulcis) en flor. Estampa no per típica menys bella.

Les flors d’ametller són similars a les del cirerer, de fet tots dos arbres pertanyen a la mateixa família: les Rosaceae. Els pètals de la flor d’ametller van desde el blanc al color lila passant per un rosa tènue. Així que, formen un espectacle preciós que emet un subtil i particular aroma dolç.

Durant la primavera a Mallorca també resulta entendridor contemplar multitud de xots al llarg d’aquests mesos. La seva fi serà, en molts casos, menys idíl·lic, però sens dubte és bonic veure’ls córrer belant darrere de les seves mares. La cabanya ovina de Balears compta amb aproximadament 300.000 caps de bestiar.

Existeix un tipus d’ovella autòctona, l’ovella mallorquina, que està ben adaptada a les característiques de l’aliment que pot trobar a l’illa. Antigament, els exemplars d’aquesta espècie que es trobaven a la Serra de Tramuntana pasturaven lliurement, recollint-se només dues vegades a l’any.

Ovella mallorquina

Per acabar, i per als més valents, el mar té a Mallorca un color preciós durant la primavera. Està molt més transparent que a l’estiu i la temperatura no sol baixar dels 15 graus centígrads. La mitjana de temperatures ambient a tota la primavera és d’uns 18 graus, però habitualment s’assoleixen temperatures més elevades durant les hores centrals del dia.

Malauradament, hi ha moltes primaveres a Mallorca amb poques pluges, així que aquest és un temps ideal per fer cicloturisme, nedar, bussejar o practicar pàdel surf, amb la protecció d’un vestit de neoprè.

Ruta Palma - Lloret de Vistalegre, Mallorca

George Sand va odiar el seu hivern a Mallorca. Potser el problema no va estar en la poca hospitalitat que segons sembla va rebre, en el contrast d’idees, la humitat de la Cartoixa de Valldemosa o el petit detall de que a l’illa estava declarat l’estat de guerra, perquè en 1839 encara es desenvolupava la primera guerra carlina. Pot ser que simplement ella, els seus fills i Frédéric Chopin triessin malament el moment de visitar Mallorca.