Una primavera a Mallorca: A partir de febrer, una estampa típica de Mallorca són els seus camps d’ametllers (prunus dulcis) en flor. Estampa no per típica menys bella.

Les flors d’ametller són similars a les del cirerer, de fet tots dos arbres pertanyen a la mateixa família: les Rosaceae. Els pètals de la flor d’ametller van desde el blanc al color lila passant per un rosa tènue. Així que, formen un espectacle preciós que emet un subtil i particular aroma dolç.

Durant la primavera a Mallorca també resulta entendridor contemplar multitud de xais al llarg d’aquests mesos. La seva fi serà, en molts casos, menys idíl·lic, però sens dubte és bonic veure’ls córrer belant darrere de les seves mares. La cabanya ovina de Balears compta amb aproximadament 300.000 caps de bestiar.

Existeix un tipus d’ovella autòctona, l’ovella mallorquina, que està ben adaptada a les característiques de l’aliment que pot trobar a l’illa. Antigament, els exemplars d’aquesta espècie que es trobaven a la Serra de Tramuntana pasturaven lliurement, recollint-se només dues vegades a l’any.

Ovella mallorquina

Por último, y para los más valientes, el mar tiene en Mallorca un color precioso durante la primavera. Está mucho más transparente que en verano y su temperatura no suele bajar de los 15 grados centígrados. La media de temperaturas ambiente en toda la primavera es de unos 18 grados, pero habitualmente se alcanzan temperaturas más elevadas durante las horas centrales del día.

Desgraciadamente, hay muchas primaveras en Mallorca con pocas lluvias, así que es este un tiempo ideal para hacer cicloturismo, nadar, bucear o practicar paddle surf, con la protección de un traje de neopreno.

Ruta Palma - Lloret de Vistalegre, Mallorca

George Sand va odiar el seu hivern a Mallorca. Potser el problema no va estar en la poca hospitalitat que segons sembla va rebre, en el contrast d’idees, la humitat de la Cartoixa de Valldemosa o el petit detall de que a l’illa estava declarat l’estat de guerra, perquè en 1839 encara es desenvolupava la primera guerra carlina. Pot ser que simplement ella, els seus fills i Frédéric Chopin triessin malament el moment de visitar Mallorca.