Ingredients per a 2 persones:
• 1 Cap Roig • 2 patates mitjanes • 1 cullereta de cafè • 5 xampinyons grans • 3 gírgoles grans • 1 grapat de espinacs • 2 vieires • 2 gambes • 1 cullerada de tàperes • Cebollí • Oli d’oliva, • Sal • Pebre • Mantega
Preparació
Escatar el peix, treure els budells i filetejar a racions, també s’ha de treure les espines petites amb una pinça. Pelar i bullir les patates amb un punt de colorant y sense sal.
Una vegada bullit traiem l’aigua i eixuguem al foc triturant-les amb un tenidor, després reservar.
Pelar els xampinyons i tallar a quarts, amb les gírgoles fem una juliana ampla igual que amb els espinacs i reservem.
A una paella posem oli d’oliva i marquem el peix per la part de la pell a foc viu 15 segons, li fem la volta i posem la carn de vieires i les gambes. Enfornem durant 3 minuts a 190º C.
Escalfem novament el puré de patata i adobem amb un rajolí d’oli d’oliva, sal i cebollí picat.
A una altra paella saltem els bolets a foc viu i a l’últim minut poses els espinacs.
Traiem el peix del forn i el muntem sobre els espinacs i el puré de patata. A la seva mateixa paella posem les tàperes i mantega per fer la salsa.
Salsem y bon profit!