marxa-silenci-Marratxi-Santa-maria-del-camiRecentment a Mallorca es va realitzar una marxa cicloturista silenciosa per homenatjar Vicenç Suau, un ciclista de 23 anys que va morir víctima d’un accident de circulació mentre practicava el seu esport favorit.

marxa-silenci-Marratxi-Santa-maria-del-cami-1

Mitjançant convocatòria a les xarxes socials es van reunir a Festival Park, al municipi mallorquí de Marratxí, uns 1000 assistents amb el lema “Comparteix la via, respecta la vida”. Segons comenta Sinto Sanz, membre de la FCIB (Federació de ciclisme de les Illes Balears), l’esdeveniment va superar l’assistència prevista i va ser una de les més multitudinàries que s’ha vist a l’illa de Mallorca.

Es va llegir un manifest per part de Clara Márquez, núvia del ciclista mort, lliurant un ram de flors i guardant cinc minuts de silenci al lloc de l’accident, carretera vella d’Inca, entre el complex Festival Park i Santa Maria del camí, Mallorca.

marxa-silenci-Marratxi-Santa-maria-del-cami-3ALGUNES NORMES PER A CONDUCTORS
– Minorar la velocitat en acostar-se als ciclistes
– Avançar quan el trànsit ho permeti i deixant una distància de separació de 1,5 m.
– Prohibit avançar posant en perill o entorpint a ciclistes que circulin en sentit contrari.
– Els ciclistes en carretera poden circular en grup en fila de dos.
– A les rotondes i encreuaments un grup de ciclistes és tot un paquet des del primer a l’últim.
– El ciclista ha de ser respectat perquè és el més feble i pràcticament no té proteccions.

marxa-silenci-Marratxi-Santa-maria-del-cami-5BONES PRÀCTIQUES PER AL CICLISTA
– Respectar en tot moment el codi de circulació. Circular pel voral i, si no, per la dreta. Mai circular amuntegats, sempre en fila de 2 com a màxim, i en carreteres sinuoses i sense voral, intentar anar en fila de 1. Més de 20 – 25 ciclistes en fila de dos formen un “obstacle” massa llarg per al seu avançament. Per circular més de 50 ciclistes cal demanar autorització a l’administració competent. No utilitzar auriculars per escoltar música. A ciutat no circular per les voreres, ni carrers de vianants. Utilitza el casc, que és obligatori en carretera i fer-se veure.
 
Per descomptat no cal oblidar el circular amb responsabilitat, assenyalant sempre els nostres desplaçaments i canvis de direcció, respectant sempre les prioritats de pas i, si tenim nosaltres la preferència, assegurar-nos que el conductor ens ha vist.

marxa-silenci-Marratxi-Santa-maria-del-cami-4

marxa-silenci-Marratxi-Santa-maria-del-cami-2