Ingredients:Cassola de rap amb col
• 100 g. de Sobrassada de Mallorca tallada a daus  • 8 fulles de col sense el nervi i tallada a trossos  • 8 trossos de rap de 60 g. cada un (sense espines)  • 30 g. de pinyons  • 30 g. de panses  • 0’5 dl. de vi blanc  • Una ceba tallada fina  • 2 dents d’all tallats finament  • 200 g. de polpa de tomàtiga  • 200 g. de esclata-sangs tallats

• 100 g. de pèsols  • Una cullerada de julivert  • 2 dl. d’oli d’oliva  • Sal i pebre mòlt blanc

Cassola de rap amb col 

Preparació

Salpebrau els trossos de rap, enfarinau-os i fregiu-los sense que agafin color en una paella amb l’oli. Separau el peix en un plat una vegada fregit. Sofregiu dins una cassola amb l’oli restant de la paella l’all i la ceba. Incorporau la tomàtiga, la Sobrassada de Mallorca i la col amb els pinyons, les panses i el julivert.

Cinc minuts després afegiu el vi blanc i deixau reduir a la meitat. Afegiu els esclata-sangs i els pèsols i, tres minuts més tard, un tassó d’aigua i salpebrau.

Deixau coure uns deu minuts fins que la col estigui cuita. Afegiu els trossos de rap tres minuts abans de retirar la cassola del foc.

 

Presentació

Disposau un llit de col a cada plat, els trossos de rap damunt i acompanyau amb unes patates i unes cullerades de salsa al voltant.

Cassola de rap amb col