Ingredients:
• 100 g. de Sobrassada de Mallorca tallada a daus • 8 fulles de col sense el nervi i tallada a trossos • 8 trossos de rap de 60 g. cada un (sense espines) • 30 g. de pinyons • 30 g. de panses • 0’5 dl. de vi blanc • Una ceba tallada fina • 2 dents d’all tallats finament • 200 g. de polpa de tomàtiga • 200 g. de esclata-sangs tallats
• 100 g. de pèsols • Una cullerada de julivert • 2 dl. d’oli d’oliva • Sal i pebre mòlt blanc
Preparació
Salpebrau els trossos de rap, enfarinau-os i fregiu-los sense que agafin color en una paella amb l’oli. Separau el peix en un plat una vegada fregit. Sofregiu dins una cassola amb l’oli restant de la paella l’all i la ceba. Incorporau la tomàtiga, la Sobrassada de Mallorca i la col amb els pinyons, les panses i el julivert.
Cinc minuts després afegiu el vi blanc i deixau reduir a la meitat. Afegiu els esclata-sangs i els pèsols i, tres minuts més tard, un tassó d’aigua i salpebrau.
Deixau coure uns deu minuts fins que la col estigui cuita. Afegiu els trossos de rap tres minuts abans de retirar la cassola del foc.
Presentació