El Museu de Mallorca exposa obres de belles arts i arts decoratives, que abasten des de la conquesta de Mallorca al segle XIII fins a les primeres dècades del segle XX.

“Ocupa un bell casal del casc antic de Palma, situat a esquenes del Parc de la Mar”

Miquel Lluís Ballester de Togores va encarregar la seva construcció el 1635, en ser nomenat comte d’Aiamans. Aixecat sobre dues grans edificacions gòtiques (de les que encara es conserven elements), presenta la sorprenent elegància de l’estil barroc a l’illa.

Can Desbrull, Can Aiamans o “Ca la Gran Cristiana”, per aquests tres noms es coneix aquesta casa senyorial, és la seu principal del Museu de Mallorca, que compta amb dues seccions a Muro (Etnològica) i Alcúdia (dedicada a l’antiga ciutat romana de Pollentia).

L’exposició permanent ocupa la primera i tercera plantes de l’edifici palmesà i està organitzada seguint els estils que han marcat la història de l’art occidental, mostrant el seu desenvolupament a Mallorca. D’aquesta manera, podem contemplar unes precioses tauletes de 1300, procedents del Palau de l’Almudaina, o una galeria de retrats modernistes, passant per retaules gòtics i escultures i ceràmica del segle XVII.

Museu de Mallorca, Ninfay Mercurio

Les obres vénen de col·leccions pertanyents a museus anteriors, excavacions arqueològiques estatals, així com de donacions i dipòsits realitzats per particulars. Entre elles destaca el Retaule de Sant Bernat, en estil gòtic lineal. Es tracta de la pintura medieval mallorquina més antiga conservada, obra del Mestre de la Conquesta de Mallorca i datada entre 1285 i 1290.

Museu de Mallorca, artesonado Almudaina

El Museu de Mallorca està obert als investigadors i molt interessat en la divulgació i promoció cultural.

El preu de les seves entrades és simbòlic i l’accés és lliure per a molts col·lectius.

Fotos: Museu de Mallorca. Palma.
Carrer de la Portella, 5
T: 971177838
Horaris: dimarts a divendres de 10:00 a 19:00; dissabtes i diumenges de 11:00 a 14:00; tancat dilluns i festius.
Entrada: 2,4€; reduïda 1,2 € (estudiants i Carnet Jove); gratuïta per a menors de 18 anys, majors de 65, treballadors en atur, docents, guies turístics i membres de diverses associacions culturals.

Museu de Mallorca, Can Desbrull
Museu de Mallorca, Can Desbrull