Inca – Llubí – Sa Pobla – Camí de S’Albufera – Can Picafort – Alcúdia – Mal Pas – la Victoria – Port de Pollença – Pollença – Campanet – Inca. 

Km: 85,70 – Dificultat: Baixa – Temps aprox.: 4 h

 


Punts d’interès:
• S’Albufera
• Ermita de la Victòria
• Alcúdia, Pollentia.
• Fonts Ufanes

Descarregar GPS/GPX
 

 

DESCRIPCIÓ
 

Sortida des d’Inca cap a Llubí, on arribem pel Camí Vell de Muro. Des de Llubí prenem direcció Sta. Margarita per a, a uns 2 kms. prendre el Camí de Sa Creu de Sancril (esquerra, hi ha un cartell indicador). El camí és estret i travessa una petita agrupació de cases, des d’on podrem gaudir d’unes magnífiques vistes de la Serra de Tramuntana. Seguim en direcció a Sa Pobla i prenem la carretera de S’Albufera, zona de gran bellesa paisatgística i declarada zona protegida. Arribem a la zona turística de Ca’n Picafort i ens dirigim a l’esquerra cap al Port d’Alcúdia, buscant la carretera del Mal Pas.

Arribem al Port Esportiu i a la dreta iniciem la pujada cap a l’Ermita de la Victòria. Passem a menys de dos metres de la mar, començant aquí la vertadera pujada, no llarga, però amb percentatges superiors al 15% en algun tram. Dues desviacions a l’esquerra que no hem de prendre per arribar a l’ermita: el primer condueix a un camp de tir i el segon és el que condueix fins a la zona militar del Cap de la Pineda. Sortim en direcció a Alcúdia, passant per davant del recinte emmurallat (els diumenges hi ha mercat ambulant) i ens dirigim cap al Port de Pollença, pel carril bici que discorre al caire del mar. Abans de l’arribar al Port de Pollença, girem a l’esquerra en direcció a Pollença, per un camí que ens permet veure completa ment la muntanya del Puig de Maria (333 m), amb la seva esglèsia i ermita del segle XIV. Prenem la carretera cap a Inca, desviantse a la dreta cap a Campanet. Passem al costat de l’Ermita de Sant Miquel, que deixem a la dreta. Abans d’arribar a Moscari, s’opta per una desviació a l’esquerra que inicia el Camí Vell de Moscari, que ens conduirà a Inca. Deixem a la dreta una desviació cap a Campanet i seguim recte, arribant a Inca. 

 

{iframe}http://www.everytrail.com/iframe2.php?trip_id=451615&width=540&height=400{/iframe}