Barranc de BiniaraixEl Barranc de Biniaraix és un barranc format per la Serra de Son Torrella, l’Ofre i els Cornadors situat al terme municipal de Sóller. És un indret de gran bellesa i té un camí d’escalons fets de pedra. Aquest camí parteix de Biniaraix i arriba fins a les cases de l’Ofre.

Des d’allà, hi ha diversos camins que duen a l’embassament de Cúber, al Puig de l’Ofre, als Cornadors, a la Serra d’Alfàbia o que davallen cap a Fornalutx, Sóller o Orient.

Barranc de Biniaraix

El Barranc de Biniaraix

El barranc de Biniaraix és la joia de l’enginyeria tradicional mallorquina. Sense cap més ajut que la saviesa a l’hora de col·locar les pedres, els avantpassats dels actuals habitants de la vall de Sóller aixecaren un verger on abans sols hi havia empinats i improductius pendents.

Barranc de Biniaraix

Un laberint de tiranys, marjades, sèquies i ponts ens conduirà fins a les cases de l’Ofre, on se’ns apareixerà davant dels ulls el singular cim de l’Ofre.

Tant el paisatge que se’ns obrirà en arribar al coll de l’Ofre, com el que podrem contemplar des del cim, ens deixaran sens dubte records inesborrables.

Barranc de Biniaraix