La Casa Museu de Son Marroig en el municipi de Deià, és una institució privada creada a l’any 1927 amb la finalitat de preservar, divulgar i promocionar l’emblemàtica figura de l’Arxiduc Lluis Salvador.

 

Casa Museu de Son Marroig en el municipi de Deià

 

Personatge fonamental en la història cultural i de mecenatge dels últims anys del Segle XIX i primers del Segle passat, la Casa Museu de Son Marroig ofereix una visita a aquesta antiga propietat de l’Arxiduc.

La seva gran sala museu està dedicada a la seva figura, on es poden trobar: dibuixos, llibres i efectes personals seus.

 

El seu objectiu és donar a conèixer a tots els visitants la labor realitzada per aquest creador de la millor obra escrita sobre les nostres illes: el “Die Balearen”, el seu amor a la naturalesa i el seu compromís de respectar la nostra història.

Casa Museu de Son Marroig en el municipi de DeiàEn les seves parets pengen llenços de Joaquín Mir, Antonio Ribas Oliver, Antonio Ribas Prats, Bauzá, Erwin Hubert, Pizá, etc.

En les seves vitrines podem trobar antics collarets i objectes fenicis així com ceràmica grega i romana. Una Verge d’alabastre del segle XIII, àmfores romanes, mobiliari antic mallorquí, estàtues gregues i teles mallorquines conformen la gran sala museu.

La visita a la casa es completa amb un recorregut pels seus jardins, on va deixar la seva empremta l’Arxiduc: amb el seu immens aljub, el mirador “Des Galliner”, el temple jònic de marbre de Carrara amb la imponent mole de Sa Foradada als seus peus, des d’on es contempla una de les millors vistes de la Costa Nord mallorquina.

Casa Museu de Son Marroig en el municipi de DeiàDe la casa de Son Marroig destaca la seva torre quadrada que data del segle XVI, on els seus amples murs ens relaten i recorden els temps dels pirates moros. Conta la llegenda, segons ens relata el propi Arrxiduc, que va anar precisament de la torre de Son Marroig d’on va ser raptada la darrera dona de la zona pels pirates. Avui dia, en el seu interior es pot apreciar un llit senyorial del segle XVII. Destaca també el gran molí d’oli d’on s’extreia tan preuat líquid d’uns arbres mil·lenaris.