La comercialització dels vins de qualitat a les Illes Balears i el vi de Mallorca han assolit una xifra històrica el 2022 amb un augment de l’11,8% respecte a l’any anterior.
Són dades publicades per la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, de la Conselleria d‘Agricultura, Pesca i Alimentació:
- En total, es van vendre 53.395 hectolitres de vi amb marca de qualitat, que inclouen els vins de la Denominació d’Origen (DO) Binissalem i la Denominació d’Origen (DO) Pla i Llevant, així com els vins de la Terra Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera, Serra de Tramuntana e Illes Balears.
La conselleria d’Agricultura ha destacat que el sector vitícola és imprescindible per al sector primari i cada cop està més demandat entre la població local i visitant.
Pel que fa a les xifres de comercialització, són les més altes de la història.
El vi rosat ha estat el més demandat, amb un augment del 18,3% en la comercialització, seguit pel vi blanc amb un increment del 14%, mentre que el vi negre ha registrat un augment del 8%.
Pel que fa als vins amb DO, Binissalem ha augmentat un 12,1% i Pla i Llevant un 7,4%, mentre que els vins de la Terra han registrat un augment del 13,1% en la comercialització.
Sobre els mercats, el local ha augmentat un 13,4%, mentre que el mercat espanyol ha crescut un 34,5%, arribant gairebé a 500 hectolitres més.
El mercat exterior ha pujat un 1,6%, i Alemanya amb un 60% és el país més demandant, seguit per Suïssa amb un 18%.
El valor econòmic del Vi de Mallorca i vi de qualitat de les Illes Balears també ha aconseguit una xifra històrica, amb un augment del 13,3% respecte a l’any anterior. S’ha facturat per un valor de 41.283.924 euros.
En comparació amb altres DO d’Espanya, la DOP Rioja ha registrat una disminució de l’1,2% en la comercialització el 2022, mentre que Ribera del Duero ha augmentat un 0,3%.
La comercialització dels vins de qualitat a les Illes Balears i vi de Mallorca ha tingut un gran èxit el 2022, amb un augment significatiu en la seva comercialització i valor econòmic, així com una major demanda als mercats locals i espanyol.