Orient, un poble de la Serra de Tramuntana, MallorcaOrient, Serra de Tramuntana. Aquí podreu gaudir de l’absoluta tranquil·litat, en una de les zones més fèrtils de Mallorca. Les seves cases de pedra, el centre històric i els seus carrers esglaonats no deixaran indiferents als visitants d’aquest petit poble pintoresc del municipi de Bunyola.

 

Orient, un poble de la Serra de Tramuntana, Mallorca

 

El poble d’Orient envoltat de muntanyes i amb prou feines poblat, es troba situat entre el Puig d’Alaró i la Serra d’Alfàbia.

Destaca l’església parroquial de Sant Jordi a 450 metres d’alçada, dedicada al patró del poble, edificada al segle XVIII sobre un antic oratori del segle XIII, recomanem visitar uns singulars rentadors públics que es conserven, als afores, destaquen les cases de Son Terrassa i Cals Reis.

Orient, un poble de la Serra de Tramuntana, Mallorca

 

Aquest lloc és excel·lent per a practicar el cicloturisme o per a combinar com excursió amb altres activitats en les rodalies: el mercat a Alaró és el dissabte al matí, una pujada al Castell d’Alaró amb vista panoràmica de la vall, visitar la capella de Nostra Senyora del Refugi o visitar els Jardins d’Alfàbia a Bunyola.

També és un lloc idoni per a practicar el senderisme, destaquen el torrent de Coanegra de 16 quilòmetres de recorregut, la muntanya d’Alfàbia amb una alçada de 1.100 metres, el Puig de l’Ofre, el Puig de la Rateta, els penyals d’Honor i el pic Puig d’es Moix de 750 metres en què es troba l’embassament de Cúber, paratge especialment ric en vegetació, aconsellem respectar la fauna i flora del lloc.

Si us inclinau pel cicloturisme, suggerim realitzar la ruta d’aquest número de la secció de cicloturisme.

 

 

Orient, un poble de la Serra de Tramuntana, MallorcaA la zona podrem trobar diversos restaurants per a degustar la nostra cuina tradicional a més d’altres especialitats, pel que fa a l’oferta d’establiments d’allotjament diversos agroturismes amb encant mallorquí, antigues possessions i tafones reconvertides en hotels rurals amb molt de caràcter, marca característica d’aquestes construccions a Mallorca.

Orient, un poble de la Serra de Tramuntana, Mallorca

Orient, un poble de la Serra de Tramuntana, Mallorca