Museu arqueològic de Son FornésEl jaciment Museu Arqueològic de Son Fornés està situat a uns 2,5 km al nord-oest del casc urbà de Montuïri, al predi del mateix nom localitzat a l’altura del km 4 de la carretera local que condueix a Pina.

Museu arqueològic de Son Fornés

 

 

En l’actualitat, la superfície delimitada per la presència visible de restes arqueològiques de diferents èpoques sobrepassa les 3 ha. Son Fornés va ser declarat Monument Històric Artístic pel Decret núm. 2563 del 10 d’octubre de 1966.

 

Museu arqueològic de Son Fornés

 

El Museu Arqueològic de Son Fornés

Si el que voleu és gaudir d’un viatge en el temps no podeu deixar de fer una visita al Museu Arqueològic de Son Fornés. Es troba ubicat en un antic molí fariner del segle XVIII (Molí des Fraret). Aquest bell edifici ha estat recuperat i restaurat per acollir les restes arqueològiques d’un dels jaciments més importants de la Prehistòria Balear: El Jaciment Arqueològic de Son Fornés. A més, les sales expositives compten amb aplicacions multimèdia que us ajudaran en el vostre viatge.

A través de les tres sales expositives podreu conèixer:

Museu arqueològic de Son Fornés

 

Com va viure la comunitat talaiòtica més important del Pla de Mallorca: que menjaven, com vestien, quines eines utilitzaven i sobretot com s’organitzaven al voltant dels Talaiots, les grans i enigmàtiques torres ciclòpies, on els seus habitants es reunien per resoldre conflictes i celebrar grans esdeveniments.

Amb el final d’aquella societat va arribar un moment de canvis i transformacions, on va emergir la figura del Foner, conegut mercenari balear que va participar, juntament amb eivissencs i menorquins, a favor de Cartago, en les tres guerres púniques que els van enfrontar als romans.

Museu arqueològic de Son Fornés

Un cop derrotades les forces cartagineses i pocs anys més tard, els romans van conquistar Mallorca i va ser llavors quan, de forma definitiva, l’illa i el poblat de Son Fornés es van integrar a les dinàmiques mediterrànies, arribant a la zona de Montuïri tot tipus de béns i costums desconeguts fins aleshores. Amb les àmfores van arribar vins i noves vaixelles, noves tecnologies i noves creences de tota la Mediterrània.

Us esperem!

 

Horari:
Març-octubre 10-14 h, 16-19 h
Novembre-febrer 10-14 h, tardes només visites concertades.
Obert tots els dies excepte els DISSABTES i DIUMENGES tarda i els DILLUNS.

Preu entrada:
General: 3,5 €
Reduïda: 2 €
Menors de 12 anys: gratuïta
Visita guiada (grups d’entre 8 i 60 persones): 4,5 €

Adreça:
Molí des Fraret
C/Emili Pou, s/n
Montuïri – Mallorca
Telf/fax: 971 64 41 69
www.sonfornes.mallorca.museum

Museo Arqueológico Son Fornés

Museo Arqueológico Son Fornés