Castell de Bellver, MallorcaL’edifici és d’estil gòtic i va ser construït entre els anys 1300 i 1310. En el seu interior es troba el Museu d’Història de Palma de Mallorca, que compta amb peces procedents d’excavacions arqueològiques i col·leccions d’art municipals, així com amb la col·lecció Despuig d’escultura clàssica. També es troba al seu interior la capella de Sant Marc, patró del castell.

Castell de Bellver, Mallorca

Situació
El Castell de Bellver es troba situat a 3 km del centre de la ciutat de Palma de Mallorca i a 112’6 m d’alçada sobre el nivell de la mar, dominant la badia de Palma i gran part de l’illa de Mallorca. La seva construcció s’inicia a principis del segle XIV per ordre de Jaume II, rei de Mallorca, combinant les funcions defensiva i de palau.

Castell de Bellver, Mallorca

La planta
Únic en la seva estructura circular a tot Espanya, amb els seus tres torreons semicirculars integrats i una torre, la Major o torre de l’Homenatge, de 33,37 mts. separada del cos principal del castell i estava unida a aquest per un pont de fusta llevadís. La construcció, disposada al voltant d’un pati central, presenta dos nivells: la planta baixa amb arcs de mig punt i sostres plans, i la superior amb arcs apuntats, coberta amb volta de creueria en el més pur estil gòtic. L’Edifici i el bosc van ser cedits per l’Estat a l’Ajuntament de Palma el 1931, que el va convertir en seu del Museu. Al mateix temps, s’hi desenvolupen nombroses activitats culturals i lúdiques.

Castell de Bellver, Mallorca

· Planta Baixa: Pati d’Armes i Museu d’Història de la Ciutat. Recorregut a través de la història de la Ciutat i la seva evolució urbana des de l’Edat del Bronze fins als nostres dies.

· Planta Noble: Capella de Sant Marc, sala de Jovellanos, saló del tron, la cuina i la col·lecció Despuig d’escultura clàssica.

· Terrassa: Vistes panoràmiques de la ciutat i la seva badia.

Adreça: C / Camilo José Cela, s / n – Palma de Mallorca. Telèfon: 971 73 06 57- 971 45 12 03

torre del Castell de Bellver, Mallorca