Category: Cultura de Mallorca

Castell de Bendinat

Història Castell de Bendinat
Bendinat és una antiga alqueria islàmica, documentada al segle XIII amb el nom Bendinex.
El seu significat podria ser traduït com ‘fill del barbamec’; la partícula ‘ben’, com ‘bini’ ens indicaria una alqueria de tipus clànic.

Monestir de Santa María de La Real

Després de rebre la seva inspiració a Randa, Ramon Llull es va retirar al monestir de la Real, on va escriure Art Major, va ser influenciat intel·lectualment per la mística monàstica i va trobar en el seu estil de vida cistercenc la inspiració per al personatge central de Blanquerna.

L’Església de Cristall, Porciúncula

La popularment coneguda amb l’àlies d‘Església de Cristall és en realitat l’Església de la Mare de Déu dels Àngels, la construcció va ser iniciada en 1964 sota la direcció de l’arquitecte mallorquí Josep Ferragut. L’Església va ser inaugurada quatre anys més tard, en 1968, coincidint amb la defunció del seu projectista.

Mallorca, destí cultural

És possible que fins i tot hi hagi qui es sorprengui en descobrir que Mallorca és molt més que una destinació de sol i platja. Encara que últimament sembli haver-se convertit en l’ingredient de moda, la cultura ha tingut des de sempre un pes fonamental en la història i evolució de l’illa. A Mallorca es pot trobar una oferta cultural molt àmplia i variada.

Loading

Mallorca shopping

Pin It on Pinterest