Història El seu nom deriva del francès gâteau (pastís) i pareix que té el seu origen a la cuina gal·la del segle XVIII, encara que els...
Gastronomia de Mallorca
Apr 3, 2025
Tumbet
Frit de peix i marisc
Coca de Trampó
Frit mallorquí de xot
Els cardinals de Lloseta són el somni de tot golós
Arròs Brut mallorquí
Panades mallorquines
Gambes amb formatge maonés
Peix «a lo fra roger», farcit i al forn
Trampó
Còctel: Or de Mallorca
Oli d’oliva de Mallorca
Llom amb col
Robiols: recepta de Nadal i Setmana Santa
Coca d’Albercocs
Ensalada de Bacallà amb olives, poma i vinagreta de mel i oli Predio Son Quint
Harmonia de plats i vins
Salvem el Pancuit
Varats fregits amb esclata-sangs, raïm i magranes
Fava Parada
Cassola de rap amb col
Ingredients: • 100 g. de Sobrassada de Mallorca tallada a daus • 8 fulles de col sense el nervi i tallada a trossos • 8 trossos de rap...
Llampuga amb prebes
Amb les primeres tempestes que anuncien el final de l'estiu, arriben les Llampugues al mercat i amb elles un saborós i ampli receptari per...
Consomé de cebollí by Marcel Ress
Llobarro + Juventa (Conxa fina) + consomé de cebollí + bolets en escabetx. By Marcel Ress INGREDIENTS 1 Llobarro, 8 unitats de copinya...
Varats fregits amb esclata-sangs, raïm i magranes
El prestigiós cuiner Toni Pinya de Sóller, considerat com un dels referents de la cuina balear, ha preparat per a aquesta edició de Más...
Oli d’oliva de Mallorca
L’oli de Mallorca és un oli d’oliva verge extra obtingut del fruit de Olea Europea L., de les varietats mallorquina o empeltre, arbequina...
Tumbet
Ingredients per a 4 persones: • 3 albergínies • 4 prebes verds • 4 prebes vermells • 4 patates mitjanes • 1 kg. domàtigues madures • 4...
Es Variat, una senya d’identitat
“Es variat” és, sens dubte, una de les nostres senyes d'identitat, i no només de la nostra gastronomia sinó també de la nostra cultura....
Arròs Brut mallorquí
L'Arròs Brut mallorquí és un plat típic de Mallorca, molt demanat per residents i visitants de l'illa, és un arròs caldós i es pren com a...
Salvem el Pancuit
El "Pancuit" és una sopa d'all, és … la nostra sopa d'all. Però a diferència del que passa amb la sopa d'all castellana, de reconeguda...
Trampó
Teoria i pràctica del “trampó” mallorquí per Climent Picornell Anem, idò, a posar les bases definitives sobre el trampó. El trampó,...
Còctel: Or de Mallorca
Ingredients: • 6 glaçons de gel • 2/5 parts d’Oli de Mallorca • 2/5 parts de suc de pera • 1/5 parts de Herbes de Mallorca dolces...
Llom amb col
Ingredients per a 6 persones: • 1 quilo de llom de porc • 1 Col arrissada o col llombarda • oli d'oliva • 2 cebes grans • 300 grams de...
Coca de Trampó
Ingredients per a 4 persones: • 3 o 4 tomàtigues • 2 prebes verds • 1 ceba blanca • Sal i oli d’oliva de Mallorca. Per a la massa: •...
Esclata-sangs amb salsa
A la tardor no pot faltar a la nostra gastronomia “l’esclata-sang”, bolet catalogat com excel·lent al forn, a la brasa o a la graella,...
Mallorca Fruits torna l’esplendor a l’ametlla mallorquina
El Grupo Fruits Secs va posar en marxa el 2010 la marca comercial Mallorca Fruits, dirigida a defensar els interessos dels més de 3.000...