Skip to content

Gastronomia de Mallorca

Apr 3, 2025

+Mallorca, la revista de Mallorca
Molt més que sol i platja..

Tumbet

Ingredients per a 4 persones: • 3 albergínies • 4 prebes verds • 4 prebes vermells • 4 patates mitjanes • 1 kg. domàtigues madures • 4 dents d'all • 3 dl. oli d'oliva • sal Preparació del Tumbet Tallar les albergínies, salar-les i deixar-les a un colador per espai...

Frit de peix i marisc

El restaurant ES PORT, localitzat al port de Valldemossa i especialitzat en peixos i mariscs, ha proporcionat a Más Mallorca aquesta boníssima recepta. Ingredients per a 4 persones: • 200 g. de sípia • 200 g. de calamar • 100 g. de pop • 200 g. de rap en trossos...

Coca de Trampó

Ingredients per a 4 persones: • 3 o 4 tomàtigues  • 2 prebes verds  • 1 ceba blanca  • Sal i oli d’oliva de Mallorca. Per a la massa: • 1/4 tassó d’oli  • 1/2 tassó d'aigua tèbia  • 1 tros de llevat  • 1 cullerada de saïm  •  Farina la que prengui.   Preparació...

Frit mallorquí de xot

Ingredients per a 8 persones: • 700 gr. de freixures de xot tallades a daus  • 1/2 manat de porros • 1 cabeça d'alls aixafats i pelats • 2 dl. d'oli d'oliva de Mallorca • 2 prebes vermells tallats a daus • 1 ceba gran picada • 0,5 kg. de patata tallada a daus • 200...

Els cardinals de Lloseta són el somni de tot golós

Al poble de Lloseta s'enfornen uns exquisits pastissos: els cardinals, dignes del més sofisticat membre de la cúria romana. Es tracta d'un pastís allargat, fet de merenga, nata i un subtil pa de pessic. Cardinals de Lloseta Deliciosos i tremendament refinats, són...

Arròs Brut mallorquí

L'Arròs Brut mallorquí és un plat típic de Mallorca, molt demanat per residents i visitants de l'illa, és un arròs caldós i es pren com a primer plat.   No us perdeu detall de la preparació de l'Arròs Brut mallorquí i bon profit.   Ingredients per a 2...

Panades mallorquines

Aquestes panades són típiques de Setmana Santa, aquí a Mallorca i Balears. Les nostres àvies les feien abans dels dies de festa i així tenien el sopar fet per a unes quantes nits. Si es fan de grandària més petita serveixen per a un buffet. Dificultat: Mitja Temps de...

Gambes amb formatge maonés

Ingredients: • 32 gambes grans • 1 cullerada sopera de cebollí picat • ½ poma golden • 2 raïms • sal i oli • 75 grs. formatge maonés curat • 150 mls. d'aigua Per al brou: • 1 l. aigua  • ½ pastanaga  • ½ ceba  • unes fulles de julivert  • uns fils de safrà  • 250 grs....

Peix «a lo fra roger», farcit i al forn

Per al farcit de peix:- Pa ratllat- Pinyons torrats i picats- Ametlla mallorquina torrada i picada- Julivert picat... - Tomàquets tallats a daus, rostits amb sal, oli, all picat i sucre- Safrà lleugerament torrat- Clau en pols- Alls confitats amb oli- Sal- Pebre-...

Trampó

Teoria i pràctica del “trampó” mallorquí per Climent Picornell Anem, idò, a posar les bases definitives sobre el trampó. El trampó, senyores i senyors, per si no ho sabien, és una mescla harmònica, proporcionada i afinada de domàtiga (pelada o no, amb les llavors...

Còctel: Or de Mallorca

Ingredients: • 6 glaçons de gel • 2/5 parts d’Oli de Mallorca • 2/5 parts de suc de pera • 1/5 parts de Herbes de Mallorca dolces Productes: • Herbes de Mallorca • Oli de Mallorca Preparació: Posar a la picadora de gel,  6 glaçons de gel compactes d’aigua...

Oli d’oliva de Mallorca

L’oli de Mallorca és un oli d’oliva verge extra obtingut del fruit de Olea Europea L., de les varietats mallorquina o empeltre, arbequina i picual, mitjançant procediments físics que garanteixen que l’oli conservi l’aroma, sabor i les característiques del fruit del...

Llom amb col

Ingredients per a 6 persones: • 1 quilo de llom de porc • 1 Col arrissada o col llombarda • oli d'oliva • 2 cebes grans • 300 grams de panxeta o "xua" curada • 300 grams de bolets • 100 grams de panses • 30 grams de pinyons • 1 dl. de vi negre • 5 domàtigues de...

Robiols: recepta de Nadal i Setmana Santa

Els robiols són unes postres típiques de Mallorca de les festes de Nadal i Setmana Santa (Pasqua). Són dolços i s'omplen de brossat, confitura, flam o cabell d'àngel. Per fer uns 30 robiols mitjans necessitem els següents ingredients: Per a la massa: - 1 kg de farina...

Coca d’Albercocs

Ingredients per a 4 persones: 1/2 vaso de leche 1/2 vaso de aceite de oliva 1 vaso de azúcar 4 huevos 250gr de harina de trigo 1/2 sobre de levadura 10 o 12 albaricoques Un trozo de sobrasada cortada a trozos pequeños 1 / 2 tassó de llet - 1 / 2 tassó d’oli d’oliva...

Ensalada de Bacallà amb olives, poma i vinagreta de mel i oli Predio Son Quint

Ingredients: 200 grs de bacallà - 2 pomes golden - 2 c/cs olives negres picades - 1 tomàtiga pelada i sense pinyols - lletugues variades - Sal - oli d’oliva verge i mantega - sucre Per a la vinagreta de mel: 50 ml mel - 50 ml vinagre balsàmic - 200 ml oli d’oliva...

Harmonia de plats i vins

Amb vista a harmonitzar plats gastronòmics amb vins, el pentacampió d'Espanya de sommeliers, Javier Gila, ens explica quin tipus de vi són els que millor harmonitzen ..   Amb quin vi harmonitzen els aperitius? Vi blanc sec, escumós, negres joves. Amb quin vi...

Salvem el Pancuit

El "Pancuit" és una sopa d'all, és … la nostra sopa d'all. Però a diferència del que passa amb la sopa d'all castellana, de reconeguda popularitat i aclamat prestigi culinari, el nostre Pancuit s'ha anat esvaint en l'oblit, desapareixent de les taules de les llars,...

Varats fregits amb esclata-sangs, raïm i magranes

El prestigiós cuiner Toni Pinya de Sóller, considerat com un dels referents de la cuina balear, ha preparat per a aquesta edició de Más Mallorca, un exquisit plat amb ingredients de la terra: Verats fregits amb esclata-sangs, raïm i magranes. Ingredients per a quatre...

Fava Parada

Fava Parada, crema de faves seques pelades amb fideus. Ingredients Fava Parada • 200 g de faves pelades seques • 3 pastanagues • 1 nap • 2 cebes • 2 dents d'all • 3 patates • 2 tomàquets • 50 dl d'oli d'oliva • 1 peu de porc • 150 g de costella de porc salada • 1...
Gató

Gató

Història El seu nom deriva del francès gâteau (pastís) i pareix que té el seu origen a la cuina gal·la del segle XVIII, encara que els...

Cassola de rap amb col

Cassola de rap amb col

Ingredients: • 100 g. de Sobrassada de Mallorca tallada a daus  • 8 fulles de col sense el nervi i tallada a trossos  • 8 trossos de rap...

Llampuga amb prebes

Llampuga amb prebes

Amb les primeres tempestes que anuncien el final de l'estiu, arriben les Llampugues al mercat i amb elles un saborós i ampli receptari per...

Oli d’oliva de Mallorca

Oli d’oliva de Mallorca

L’oli de Mallorca és un oli d’oliva verge extra obtingut del fruit de Olea Europea L., de les varietats mallorquina o empeltre, arbequina...

Tumbet

Tumbet

Ingredients per a 4 persones: • 3 albergínies • 4 prebes verds • 4 prebes vermells • 4 patates mitjanes • 1 kg. domàtigues madures • 4...

Arròs Brut mallorquí

Arròs Brut mallorquí

L'Arròs Brut mallorquí és un plat típic de Mallorca, molt demanat per residents i visitants de l'illa, és un arròs caldós i es pren com a...

Salvem el Pancuit

Salvem el Pancuit

El "Pancuit" és una sopa d'all, és … la nostra sopa d'all. Però a diferència del que passa amb la sopa d'all castellana, de reconeguda...

Trampó

Trampó

Teoria i pràctica del “trampó” mallorquí per Climent Picornell Anem, idò, a posar les bases definitives sobre el trampó. El trampó,...

Còctel: Or de Mallorca

Còctel: Or de Mallorca

Ingredients: • 6 glaçons de gel • 2/5 parts d’Oli de Mallorca • 2/5 parts de suc de pera • 1/5 parts de Herbes de Mallorca dolces...

Llom amb col

Llom amb col

Ingredients per a 6 persones: • 1 quilo de llom de porc • 1 Col arrissada o col llombarda • oli d'oliva • 2 cebes grans • 300 grams de...

Coca de Trampó

Coca de Trampó

Ingredients per a 4 persones: • 3 o 4 tomàtigues  • 2 prebes verds  • 1 ceba blanca  • Sal i oli d’oliva de Mallorca. Per a la massa: •...

Esclata-sangs amb salsa

Esclata-sangs amb salsa

A la tardor no pot faltar a la nostra gastronomia “l’esclata-sang”, bolet catalogat com excel·lent al forn, a la brasa o a la graella,...

Denominació d'Origen Binissalem Mallorca
Flor d'Ametler. Flor de Almendro. The fragance of mallorca
Food Tours Mallorca
Can Prunera - Museu Modernista
Club del Ca Rater Mallorquí
Fotos ciclismo / cycling de Xisco Munar
Share This