Category: Llocs amb encant

Porto Cristo, un lloc privilegiat de la costa llevantina

Porto Cristo, situat en un lloc privilegiat de la costa llevantina, és un dels atractius turístics més importants de Mallorca. Es localitza a 65 quilòmetres de Palma, al municipi de Manacor. La seva població ronda els 5.000 habitants, encara que la pressió demogràfica és major en els mesos d’estiu amb l’arribada dels residents de temporada.

Jardins del Bisbe a Palma

Els Jardins del Bisbe estan situats a l’esquena de la catedral de Palma. Recorrent els intricats carrerons del casc antic no preveiem trobar una entrada tan imponent, en estil manierista i sobre la qual llueix l’escut amb el característic capel.

El poble de Deià

En un dels municipis més petits de Mallorca

El municipi de Deià, situat a la Serra de Tramuntana i a gairebé 30 quilòmetres de Palma, és el cinquè terme més petit de Mallorca.

Palma des de les altures: Santa Eulàlia

Al centre del casc antic de Palma es troba l’església més antiga de la ciutat, l’església de Santa Eulàlia.
Aquesta parròquia va ser iniciada en 1230 gràcies al donatiu del rei Jaime I, poc després de la reconquesta de la illa. La seva construcció es va allargar durant tres segles, i mostra d’això és la conservació de la rosassa, de 6 metres de diàmetre, situat en la façana, la qual es data a la fi del segle XVI.

El poble de Pina, Mallorca

Pina és un tranquil poble del municipi d’Algaida, sembla provenir del romànic «pinna» que significa «penya», o de «Pinella» que significa dipòsit d’aigua. Té una zona de terres molt fèrtils dedicades majoritàriament al regadiu i una altra amb cultius típics de secà: cereals, ametllers, garrovers, figueres.

Compres chic i tapes al Born de Palma

El Passeig del Born a Palma, Mallorca, i els seus carrers veïns, ens ofereixen multitud de botigues i bars amb molt d’estil, on passar una fabulosa jornada de compres, tapes i còctels. El Born sempre ha estat un lloc de reunió i diversió per als palmesans.

S’Arracó no va ser sempre una pacífica vall

La calma que es respira als carrers de s’Arracó, no ens fa sospitar el seu aventurer i violent passat. La vall de s’Arracó va ser, durant els segles XVI i XVII, refugi per a desterrats i escenari dels sagnants enfrontaments entre les famílies Simó i Vic, alhora que patia les incursions dels pirates musulmans, amb base logística a l’illa de Sa Dragonera.

 

El barri de Santa Catalina

Santa Catalina és un dels llocs més dinàmics i de moda a Palma de Mallorca. Aquest barri, antany modest, reuneix un gran nombre de botigues avantguardistes, així com encantadors bars i restaurants.

Castell de Bellver, Mallorca

L’edifici és d’estil gòtic i va ser construït entre els anys 1300 i 1310. En el seu interior es troba el Museu d’Història de Palma de Mallorca, que compta amb peces procedents d’excavacions arqueològiques i col·leccions d’art municipals, així com amb la col·lecció Despuig d’escultura clàssica. També es troba al seu interior la capella de Sant Marc, patró del castell.

El poble de Sóller

El poble de Sóller, situat a la Vall dels Tarongers, ha estat sempre un dels llocs més bells de Mallorca, on els seus edificis són una mostra fascinant de l’estil tradicional mallorquí.

L’Arc de la Drassana: Palma de Mallorca

Des de fa anys, l’Ajuntament de Palma de Mallorca manté cignes vivint en un gran estany sota l’Arc de la Drassana al peu del Palau de l’Almudaina i de la  Catedral. A tots els nens els diverteix observar les evolucions i el preciós plomatge d’aquestes aus, en la seva privilegiada i espectacular residència.
 

Costa Nord es reinventa, Valldemossa ..

El Centre Cultural Costa Nord, a Valldemossa, inicia una etapa marcada per la renovació. Si des de fa catorze anys forma part de l’horitzó cultural de mallorquins, estrangers residents i turistes, serà en 2014 quan veritablement es projecta com a espai cultural, gastronòmic i recreatiu de referència.
 

Valldemossa, Mallorca

Valldemossa forma part de la vall de la Serra de Tramuntana, ple d’oliveres i ametllers. És rica en manantials i està envoltada d’una abundant i frondosa vegetació.
 

Santa Eugènia, Biniali i ses Alqueries, un viatge al cor del Pla de Mallorca

El municipi de Santa Eugènia, al Pla de Mallorca, es caracteritza per mantenir intactes els seus trets identitaris. La seva fundació data de l’època islàmica, al voltant de l’alqueria Benibazari, ia partir de 1268 pren el nom del seu senyor, Bernat de Santa Eugènia. Posseeix 13 jaciments arqueològics que documenten la seva prehistòria i la seva història antiga.

Son Sureda Ric, un ‘chateaux’ a la comarca de Manacor

La finca de Son Sureda Ric comercialitza des del 2000 vi negre elaborat amb raïm ecològic. Sota les denominacions Vi de la Terra i Vi de la Terra Illes Balears els vins combinen tres varietats de raïm -callet, tempranillo i cabernet sauvignon- que donen com a resultat cinc tipus de vins únics per les seves característiques: Espira, Ric Pur, Rogent, Cerval i Gormand.

Orient, un poble de la Serra de Tramuntana

Orient, Serra de Tramuntana. Aquí podreu gaudir de l’absoluta tranquil·litat, en una de les zones més fèrtils de Mallorca. Les seves cases de pedra, el centre històric i els seus carrers esglaonats no deixaran indiferents als visitants d’aquest petit poble pintoresc del municipi de Bunyola.
 

Mancor de la Vall

El terme municipal de Mancor de la Vall té una extensió de 19,82 km², n’és l’element central el massís del puig de Suro (644 m.).  Està a menys de 5 km. d’Inca i té fàcil accés, per carretera i amb trens, fins a Lloseta, o a la mateixa ciutat d’Inca. 
 

La Serra de Tramuntana, “paisatge cultural” de la UNESCO

A la Serra de Tramuntana bateguen les arrels més fondes i genuïnes de la cultura autòctona de Mallorca
L’acció de l’home sobre el paisatge de la Serra de Tramuntana és evident, les primeres evidències de la seva presència daten de fa uns cinc mil anys, posteriorment els nous pobladors ens han deixat empremtes talaiòtiques, romanes, musulmanes i cristianes.

Portals Vells

Portals Vells està situat a la localitat de Calvià, a 20 minuts amb cotxe des de Palma, en direcció Son Ferrer i passant pel camp de golf Ponent. El tram de carretera és bastant antic, però el dens pinar mediterrani el converteix en un passeig agradable i amb túnels naturals que semblen abraçar el camí.

Raixa

Raixa és una de les més belles possessions de Mallorca. Situada als peus de la serra de Tramuntana, atresora els ressons d’un passat ric en patrimoni cultural estretament vinculat a la família Despuig, que va adquirir l’antiga alqueria àrab en 1660.

Banyalbufar

Banyalbufar, municipi situat en el sud-oest de la Serra de Tramuntana entre els termes d’Estellencs, Esporles i Valldemossa, té una població aproximada de 500 persones i el seu paisatge es caracteritza per  les muntanyes que li envolten i les espectaculars marjades dedicades al cultiu i la seva escarpada costa que va del Racó de s’Algar al Port des Canonge.

Son Marroig

La Casa Museu de Son Marroig en el municipi de Deià, és una institució privada creada a l’any 1927 amb la finalitat de preservar, divulgar i promocionar l’emblemàtica figura de l’Arxiduc Lluis Salvador.

Port de Sóller i Tramvia

El 4 d’octubre de 1913 es va inaugurar la línia del primer tramvia elèctric de Mallorca entre Sóller i el Port de Sóller. El tramvia de Sóller es va començar a construir després d’haver-se inaugurat la línia de ferrocarril de Palma a Sóller.

Fornalutx

Fornalutx és un poble pintoresc i un dels més visitats de Mallorca, situat a la vall de Sóller, en el centre de la Serra de Tramuntana. El seu origen es remunta a l´edat mitjana, resultat de l´evolució d´una primitiva alqueria àrab, com ens ho indiquen els seus carrers més antics de la part més alta de Fornalutx, estrets i amb un traçat irregular, presenten pronunciats pendents.

Es racó de s’Arena, Llucmajor

Aquesta platja situada a S’Estanyol, entre el Club Nàutic i el Racó de S’Estelella, és un arenal petit i tranquil amb roques, sense que hi hagi cap servei ni urbanització pels seus voltants.

Jardins d’Alfàbia

Les cases i els jardins que conformen la possessió d’Alfàbia se situen en el terme de Bunyola. La finca, propietat de la família Zaforteza, permet conèixer diferents habitacions de la casa senyorial i passejar pels jardins més singulars de Mallorca.

Randa

El Beat Ramon Llull fou el primer mallorquí que es retirà a Randa l’any 1273 per fer-hi vida contemplativa. En el centre de l’illa de Mallorca, entre els termes municipals d’Algaida i Llucmajor, s’alça la muntanya de Randa on s’hi troben l’Ermita de Sant Honorat, el Santuari de Nostra Senyora de Gràcia i el Santuari de Nostra Senyora de Cura.

Caimari

A Caimari, podrà viure l’experiència d’endinsar-se a la pausada illa d’antany, gaudint d’aquesta calma que tant la caracteritza, i de l’assossec que transmet la vida pausada de la seva gent.

La Granja d’Esporles

La Granja, situada a 15 Km de Palma, és una bella mansió del segle X, envoltada de frondosa vegetació, jardins i fonts naturals. Molt valorada ja en temps dels romans pel gran cabal de les seves aigües, compte encara avui amb un magnífic sortidor de pressió natural de trenta peus d’alçària que dóna testimoni de la seva potència.

Porreres

Porreres és un municipi de l’interior-sud de la comarca central de l’illa de Mallorca. És un municipi amb un sol nucli de població on es concentren a data d’avui 5.479 habitants, dels quals un 54% són homes i un 46% dones.

Galilea

Dins el paratge natural protegit de la Serra de Tramuntana, trobam aquest petit llogaret anomenat Galilea per la seva semblança amb Terra Santa. Un poble que atreu a excursionistes, a turistes, a artistes o, simplement, a persones que volen passejar pels seus carrers contemplant la natura i el silenci a poca distància del bullici de Palma. 

Sa bassa blanca, art en estat natural

La finca mallorquina de Sa Bassa Blanca, a Alcúdia, acull des de 1993 la Fundació Yannick i Ben Jakober, una de les col·leccions d’art privades més importants de l’Illa. Sa Bassa Blanca, de 16 hectàrees, està tocant al parc natural de la Victoria i és molt a prop de la mar, oferint al visitant un espectacle difícil d’oblidar.

Ca los Camps, un port prehistòric

Cala dels Camps Vells rep diferents noms, Cala des Camps, Ca los Camps, Ca los Cans o Caló’s Cans. Es treballa amb la hipòtesi que el topònim originari fos Caló des Cans. Aquest talús està a 15 quilòmetres d’Artà, situat entre Punta de Calo’s Cans (mirador amb vistes panoràmiques sobre Badia d’Alcúdia) i sa Cugassa,

Loading
Skip to content