Dins el paratge natural protegit de la Serra de Tramuntana, trobam aquest petit llogaret anomenat Galilea per la seva semblança amb Terra Santa. Un poble que atreu a excursionistes, a turistes, a artistes o, simplement, a persones que volen passejar pels seus carrers contemplant la natura i el silenci a poca distància del bullici de Palma. 

 

Situació:

La localitat de Galilea es troba situada al terme municipal de Puigpunyent, entre les localitats de Puigpunyent i Es Capdellà, limita amb els termes municipals de Calvià i Estellencs, en plena Serra de Tramuntana. Es pot arribar al llogaret per la carretera MA-1041 des de Palma fins a Puigpunyent i després per la MA-1032 fins a Galilea o per la MA-1032 des d’Es Capdellà.

Galilea es troba a una altitud de 402m (en el centre del poble, a ses Timbes), té una població de 300 habitants.

Galilea

Llocs d’interès:

 

 

Esglèsia: Situada en el centre del poble, a la plaça Pius XII, és un temple d’estil renaixentista que es començà a construir a l’any 1806.

Casa de neu: Construida entre els segles XVIII i XIX, està situada al carrer de sa Mola Gran, es l’única en tota Mallorca que es troba dins un nucli urbà. Va deixar-se d’utilitzar com a magatzem de gel sobre l’any 1917.

Molí d’en Martí:  És un molí de vent fariner, datat al segle XIX, però es creu que més antic que el molí de can Soler, també està situat al carrer de sa Mola.

Pou des Rafal: Datat amb anterioritat al segle XVIII, està situat al carrer d’es Rafal.

Altres edificis emblemàtics: Antic convent, Casa de les teules pintades (carrer es Clapers núm. 8), cases de sa Mola.

galilea_mallorca_5