Porto Cristo, situat en un lloc privilegiat de la costa llevantina, és un dels atractius turístics més importants de Mallorca. Es localitza a 65 quilòmetres de Palma, al municipi de Manacor. La seva població ronda els 5.000 habitants, encara que la pressió demogràfica és major en els mesos d’estiu amb l’arribada dels residents de temporada.

  • Com arribar-hi: Carretera Ma-15 fins a Manacor i Continuar 12km per la carretera del port seguint les indicacions.
  • Què visitar: El port, la Basílica de Sa Carrotja, les Coves del Drach i les Coves dels Hams, la Torre del Serral dels Falcons.
  • On menjar: A la zona de port trobarem una gran varietat de restaurants.
  • Gastronomia popular: Peixos i paelles.
  • Llocs d’interès propers: Cales de Mallorca, Cala Rajada.

Habitada des dels temps prehistòrics, Porto Cristo ha estat tradicionalment refugi de pescadors, l’activitat portuària es remunta a la dominació romana.

Coves del Drach, Porto Cristo.
Coves del Drach. Porto Cristo.

Les restes de la Basílica de Sa Carrotja s’associen a les primeres etapes del Cristianisme a l’illa. Diu la llegenda que uns mariners italians van arribar a port després d’una forta tempesta, deixant allà, en agraïment, la figura d’un Crist que donaria així nom a la ciutat.

El seu port natural, un dels més grans de l’illa, dóna recer a una platja de sorra fina resguardada dels temporals marins, les aigües s’inunden amb embarcacions d’autèntic sabor tradicional. És a més, un lloc ideal per practicar esports aquàtics. La platja ofereix tots els serveis comuns, com para-sols, hamaques o lloguer de patins d’aigua. A més, diverses companyies organitzen excursions en vaixell pel litoral.

La localització propera de les Coves del Drach i les Coves dels Hams, una de les meravelles subterrànies que amaga l’illa, ha provocat una major afluència de turistes estrangers a la zona.

Porto Cristo, Manacor

Un altre atractiu als voltants de Portocristo són les conegudes Cales de Mallorca, un conjunt de platges paradisíaques, de fina sorra i aigües cristal·lines ideals per al bany.

Porto Cristo, Manacor

Cala Magrana, Cala Domingos o Cala Anguila són algunes de les joies de la Mediterrània que trobem a Mallorca. Es conserven com pedres precioses en brut, llocs fenomenals per gaudir d’un bany d’estiu lluny de l’enrenou de la ciutat i de les concentracions massives de turisme.