son-sureda-ric-manacor-1La finca de Son Sureda Ric comercialitza des del 2000 vi negre elaborat amb raïm ecològic. Sota les denominacions Vi de la Terra i Vi de la Terra Illes Balears els vins combinen tres varietats de raïm -callet, tempranillo i cabernet sauvignon- que donen com a resultat cinc tipus de vins únics per les seves característiques: Espira, Ric Pur, Rogent, Cerval i Gormand.

Son Sureda Ric, un 'chateaux' a la comarca de Manacor

Traduïda en xifres, l’activitat del celler és reduïda però d’alta qualitat: 10.000 litres anuals, mínim ús de additius i baix rendiment de raïm per cep per tal de realitzar la millor selecció.

Però Son Sureda Ric és molt més que un celler de dimensions artesanals. La finca, de 40 hectàrees, es localitza a la carretera que enllaça Manacor amb la Colònia de Sant Pere, a uns 50 quilòmetres de Palma. El seu primer registre data de la Conquesta de Mallorca (1231), però va ser al segle XVIII quan va aconseguir el seu major rendiment. Des de 1950 està en mans de la família Morales, que durant aquestes dècades sempre l’ha mantingut en actiu.

Son Sureda Ric, un 'chateaux' a la comarca de Manacor

El lloc es manté intacte. Una visita a la finca ens transporta màgicament a la època medieval ja aquella altra immediatament anterior a la fil·loxera, la plaga que en el segle xix va assotar les vinyes mallorquines.

El vi s’elabora a les sales originals del segle XVIII. A l’estil dels chateaux francesos, la finca s’autoabasteix atès que, a més de les vinyes, posseeix també bestiar oví, porcí, apícola i arbres fruiters.

Son Sureda Ric, un 'chateaux' a la comarca de Manacor

Al celler, situat al soterrani, els vins vells (Gormand i Cerval) maduren en bótes de roure francès. El cup de vi, les tres hectàrees de vinyes, la capella dedicada a Santa Bàrbara, la casa senyorial, els ruscs, els jardins…cada racó respira l’aire primitiu i evocador de l’antiga alqueria àrab.

Segons Javier Jara, elaborador dels vins Son Sureda Ric, l’any passat es van acostar a comprar vi i visitar la finca al voltant de 800 persones.

Son Sureda Ric, un 'chateaux' a la comarca de ManacorDes 2012 la finca s’obre a la celebració de tot tipus esdeveniments professionals i familiars. Disposa d’espais on efectuar presentacions, rodes de premsa, conferències i reunions familiars o d’amistat. En definitiva, un racó privilegiat de Mallorca on aprendre formes de vida passades i gaudir del temps d’oci. I, sobretot, d’on marxar amb bon gust de boca.

Visites:
Ctra. Manacor a Colònia de Sant Pere km. 6 Mallorca | +info: +34 609.777.078 | www.sonsuredaric.com

Comprar vi Son Sureda Ric

Son Sureda Ric, un 'chateaux' a la comarca de Manacor

Son Sureda Ric, un 'chateaux' a la comarca de Manacor

Son Sureda Ric, un 'chateaux' a la comarca de Manacor