Es racó de s’Arena, Llucmajor, Mallorca

Aquesta platja situada a S’Estanyol, entre el Club Nàutic i el Racó de S’Estelella, és un arenal petit i tranquil amb roques, sense que hi hagi cap servei ni urbanització pels seus voltants.

Es racó de s’Arena, Llucmajor, Mallorca

 

 

Aquest tros de costa es protegeix de les inclemències climàtiques per Punta Plana i davant la costa apareix l’illot de s’Estanyol. Així i tot, es Racó de s’Arena és apte per a l’ancoratge d’embarcacions.

 

Gran part d’aquesta platja té una capa de posidònia seca. Tan sols la zona occidental presenta qualque petit racó amb arena que recorda la presencia, fa molts d’anys, de dunes.

Es racó de s’Arena, Llucmajor, Mallorca

 

Seguint el litoral hi ha nius de metralladores de la Guerra Civil i escars (típics varadors artesanals illencs, on els pescadors guarden les arts de pesca).

 

A Es racó de s’Arena la presencia de banyistes és baixa: els residents de la urbanització de s’Estanyol. L’accessibilitat per carretera és senzilla, però és inexistent una zona d’aparcament a prop de l’areny per a vehicles particulars i tampoc no és freqüent un autobús que deixi a prop d’aquesta platja.

 

És recomanable la visita, si permeten el pas, a la possessió privada de s’Estalella (400 quarterades de superfície), declarada Àrea Natural d’Especial Interès pel Parlament de les Illes Balears, que inclou una de les 85 talaies que defensaven fa 500 anys aquesta costa de les incursions mores.

 

Es racó de s’Arena:

Longitud: 120 metres
Amplària: 150 metres
Grau d’ocupació: Baix
Tipus de platja: Natural
Camps de dunes:

Es racó de s’Arena, Llucmajor, Mallorca