soller-mallorcaEl poble de Sóller, situat a la Vall dels Tarongers, ha estat sempre un dels llocs més bells de Mallorca, on els seus edificis són una mostra fascinant de l’estil tradicional mallorquí.

Moros-i-Cristians_2
On anar

Al carrer de Sa Mar es troba el petit Museu Municipal, ubicat en una casa antiga, ca’n Mo, construïda l’any 1740, ric en objectes arqueològics i obres artístiques.

Una de les senyes culturals més característiques de Sóller és la festa de Moros i Cristians coneguda com Es Firó, que es celebra el dilluns després del segon diumenge de maig, en la qual es representa 4 batalles que es celebren a la platja d’en Generós, platja d’en Repic, Pont d’en Barona i a la plaça del poble.

soller-mallorca-panoramica

soller-mallorca-carrer-d-artiestes
Des de la Plaça Constitució, ens dirigim al centre comercial pel carrer Sa Lluna, pintoresca zona de vianants amb nombrosos petits comerços, a cinc minuts a peu ens trobem amb el Museu Modernista Can Prunera ubicat en una antiga casa d’estil modernista construït al començament del segle XX, la seva façana és una de les més artístiques i treballades de Sóller, nombrosos detalls de pedra, fusta i metall ornamenten l’edifici. Les habitacions conserven part del mobiliari original d’una gran riquesa decorativa.

Joan Rubió ha projectat el Banc de Sóller amb estil modernista i l’església de Sant Bartomeu, d’estructura barroca i campanar neogòtic, la façana modernista, les dues a la Plaça Constitució.

Altres llocs rellevants són La posada de Can Prohom d’estil barroc, La casa de la Lluna amb una figura de marès en baix relleu, La posada de Moncaire, l’església de la Sang, el mercat municipal, el casc urbà antic (carrers de Vicari Pastor, Murta, Cristòfol Pizà i Sant Antoni) i l’estació de ferrocarril.

Val la pena visitar el Museu Balear de Ciències Naturals i el Jardí Botànic de Sóller, ubicats a la carretera que va cap al Port de Sóller.

soller-mallorca-tranvia
Zona
Sóller és un autèntic paradís per als amants de la natura, el senderisme i l’escalada, ofereix diferents opcions per a totes les capacitats i totes les edats, algunes de les propostes per a un públic general són: Sa Torre Picada, Sa Capelleta, Es Mirador de Ses Barques, Binibassí i Fornalutx, Biniaraix i Fornalutx per Es Marroig, Es Barranc i l’Ofre, Ses Tres Creus, de Sóller a Deià pel Camí de Castelló, Muleta i el Far, Cala Tuent i Sa Costera, Coll de Sóller-Teix-Valldemossa (camí de l’Arxiduc), Lluc pel Barranc de Biniaraix, camí de sa Figuera que uneix al Port amb Sóller, etc…

Podrem gaudir de la millor gastronomia en el “Port de Sóller” i els típics bars de la Plaça Constitució de Sóller.

soller-mallorca-iglesia